avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs actiune evacuare tata violent si incredintare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs actiune evacuare tata violent si incredintare minor

"povestea" este urmatoarea: el si ea - casatoriti de 6 ani, au impreuna un copil de 3 ani si mai asteapta unul (ea eate insarcinata in 7 luni). In timpul casniciei au construit o casa pe terenul ei in curtea parintilor ei. Pe data de 6 febr 2011 s-a iscat un scandal, el a batut-o pe ea, plangere la politie... certificat medico-legal pt ea... stat la centrul pt protectia mamei si copilului 2 sapt impreuna cu copilul.... vizite la psihiatru cu copilul (acesta se afla sub tratament din cauza tatalui care s-a "jucat" urat cu el), amenintata cu moartea de catre el... acum sta la partintii ei... a depus ordonanta presedentiala pt evacuarea tatalui si incredintarea minorului pana la pronuntarea divortului... la proces 17 martie 2011, tatal a renuntat la copil "trebuie sa stea langa mama, renunt la el", nu a adus martori asa cum i s-a cerut... si surprizaa..... mamei i-a fost refuzata actiunea... revoltator #-o.... ce sanse mai are la recurs?... ieri a fost la tribunal dar nu a avut acces la dosar...
multumesc,
Cel mai recent răspuns: florent@ , utilizator 20:54, 22 Martie 2011
probabil ca i-a fost respinsa cererea pt evacuarea sotului , nu si pt incredintare minor.
dupa partaj, iesire din indiviziune cred ca scapa de individ
si eu sunt de parerea colegei. cat despre evacuare, parerea mea este ca dosarul a fost condus prost....aveati toate motivele sa fie evacuat daca depuneati probe
multumesc pentru mesaje,
la dosar au fot depuse TOATE probele, inclusiv evaluare de la dr psihiatru pt copil... nu vreau sa acuz pe nimeni dar se pare ca judecatoarea "tine" cu el... problema este daca mai are vreo sansa la recurs... va avea "parte" de acelasi judecator? daca a fost respinsa actiunea e posibil sa fie "respins" si divortul?... ce se va intampla la partaj?....cum poate sa-l scoata din casa? mai are putin si o sa nasca... unde va sta? in casa nu poate sa locuiasca pentru ca el nu vrea sa plece...
Vorbim de o aparare facuta de parte singura sau a avut avocat, pentru ca in astfel de dosare partile nu stiu cum sa se apere si rezultatele sunt pe masura apararii.
In recurs, dosarul se va judeca de 3 judecatori si bineinteles de instanta superioara in grad, deci nu intra in discutie acelasi judecator.
In privinta divortului, actiunea nu poate fi respinsa cata vreme reclamanta dovedeste cu probe ( inscrisuri, martori) ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si convietuirea nu mai poate continua.
In privinta partajului lucrurile sunt mai complicate in primul rand datorita costurilor ridicate-taxa de timbru, expertize dar si termenului indelungat in care se poate solutiona un dosar, mai ales daca partile uzeaza si de cele 2 cai de atac apel si recurs.
Acum sa formuleze recurs si sa angajeze avocat.
Atentie ! cu termenul-5 zile de la pronuntare!
Pentru amenintare are posibilitatea sa formuleze plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 193 c.pen. daca poate proba o astfel de plangere cu martori.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Dosarul a fost depus de cei de la protectia mamei si a copilului, amanat, apoi a fost preluat de avocat. Procesul pt actiunea de evacuare a fost pe 18 martie - ieri a fost la tribunal si a aflat ca a fost respinsa actiunea dar nu a primit nimic. I s-a spus sa astepte. Vineri 19 martie a avut divortul si a fost amanat pe 1 aprilie. Astazi a vorbit cu avocatul si a zis ca o costa 500 lei daca vrea sa o reprezinte la recurs daca nu sa se reprezinte singura... Daca se pronunta divortul pe 1 aprilie nu mai ajuta cu nimic actiunea de evacuare....de fapt nici nu mai are timp pt recurs...
Are deja 2 plangeri la politie pt vatamare si amenintare (inca din 6 febr) dar nu s-a intamplat nimic...
multumesc foarte mult,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu. adriana istrate adriana istrate Sotul a parasit domiciliul la 2 zile dupa ce eu am introdus actiunea de divort. S-a pronuntat divortul cu acordul partilor. Copilul in varsta de 6 ani mi-a ... (vezi toată discuția)
Divort gagione gagione sunt in proces de divort.s-a judecat si apelul si a ramas ca la procesul de fond,adica desfacerea casatoriei si incredintarea mie tatal, a copilului.ce termen ... (vezi toată discuția)