Buna seara . Am 21 de ani , momentan nu mai lucrez . La 19 ani am luat o fata de 15 ani din care a rezultat un baietel . Acum cel mic are 1 luna si 2 zile . In urma cu 1 saptamana ne-am certat putin [ o cearta ca in oricare familie ] . A decis ca e mai bine sa plece insa se razgandise pe parcurs . Mama ei a facut un scandal monstru , ne-a adresat injurii [ mie si familiei mele - care au tinut`o in casa ca nu avea unde sa stea ] si i-a spus ca daca nu pleaca cu tot cu copil cu ea o lasa si sa nu o mai considere mama ei . Precizez ca ea e bolnava putin si cu capu , si cu spatele si nu poate sa munceasca . Nu e apta . Nu are un servici , un venit , o casa unde sa locuiasca nimic . Familia ei o respinge si nu are ajutor decat de la un concubin care o bate , are dosare penale si este foarte agresiv atat cu ea cat si cu fosta mea "sotie" . Ma doare foarte tare sufletul de copilul meu . Nu mai pot dormi noaptea cand stiu ca nu au unde sa stea si nici macar nu imi zic unde sunt , nu pot sa-l vad ca nu mai raspund la telefon . Mi s-a spus ca daca ma duc la politie le ia statul la un centru de mame dar nu vreau sa le fac rau . Vreau sa stiu cum as putea face sa-mi vad fiul fara sa le fac lor rau . Cu toate ca ar creste mult mai bine la un centru decat la mama "sotiei" . Din cate stiu instanta nu acorda tutela unui minor deci clar nu pot intenta un proces sau ceva de genu pentru ca ar insemna sa rup copilul de la mama . Ce as putea face ?
PS : VA ROG MULT DACA STIE CINEVA SA-MI SPUNA CUM SA PROCEDEZ .
EDIT : fosta mea prietena e inca minora si mama acesteia nu are nici un venit , mai mult de atat cu cateva zile inainte de a face scandalul a venit la mama si i-a spus ca nu are ce manca si ca nu are nimic cu ea .
Sunteti major, va puteti lua acasa copilul. Daca minora exconcubina nu vrea sa mai convietuiasca impreuna cu dvs. nu o poate obliga nimeni, dar dvs. va puteti lua copilul daca l-ati recunoscut si va poarta numele. Mergeti la instanta. Nu o sa-l duca nimeni la stat din moment ce dvs. in calitate de tata demonstati ca dispuneti de conditii de crestere si educare. Si pe viitor, ca sfat, lasati minorele sa mai creasca.
Multumesc frumos de raspuns . Situatia sta in felul urmator . Eu nu am vrut ca sa am o relatie cu ea . Ea in urma cu 2 ani nu avea unde sa stea . Eu cu cel mai bun prieten ne`am luat o chirie amandoi sa dam party`uri si chestii gen destrabalare ca acasa nu poti . Prietenul meu mi`a propus ca sa o aduca in chirie acolo ca nu are unde sa stea ea si mama ei si am acceptat . S-a terminat chiria si nu aveau unde sta si nici sa plateasca ciria . Asa ca le-am luat la mine . Pe parcurs ea s-a atasat de mine si mama ei nu a fost de acord . A vrut sa o lase in casa cu un barbat de 40 si ceva de ani care in trecut a avut o relatie si fata nu a vrut stiind asta . Asa ca am tinut`o la mine . Mama ei si-a pus palma in .. si a plecat in grecia la concubinul ei agresiv . Si a venit in urma cu 2-3 luni si de atunci tot certuri in familie . Mama a fost "spurcata" ca la usa cortului si toata familia mea . Deci de aici si relatia cu o minora .
Eu cred ca ar trebui sa va intelegeci cu doamna pentru ca s-ar putea sa se duca pe la politie si relatiile cu minorii, chiar si consimtite, se pedepsesc....