Ma numesc adriana si am 20 de ani.Acum 5 ani jumatate am avut o relatie cu un baiat dupa ceva timp am ramas insarcinata fiind minora.Am nascut un minunat baietel care acum are 3 ani si jumatate.Problemele au inceput de anul trecut din iulie de cand ne-am despartit(locuiam impreuna cu ghirie) .Dupa despartire am luat copilul cu mine si am plecat la mama mea,a stat la mine pana anul acesta la sfarsitul lunii mai,cand l-am dus la tatal sau.Cat timp a stat la mine nu am beneficiat de alocatie alimentara si nici de alte venituri de la tatal sau.Am avut decat 40 de lei pe luna alocatia copilului.Am fost nevoita sa il duc la tatal (are o pensie de de 270 pe luna) sau pt ca nu ma mai descurcam deloc si im gasisem un loc de munca.Nu am lucrat mult timp deoarece sunt din provincie si eram nevoita sa fac naveta.Pe mine nu ma deranja dar pe patron da deoarece trebuia sa plec mai devreme de la program.Acum nu mai lucrez si imi caut de munca nu mai am am nici un venit si locuiesc la iubitul meu.Fostul concubin ( Vali) imi cere sa iau copilul la mine deoarece el nu mai vrea sa stea cu el.nu am acum posibilitatea de al lua si ma ameninta ca se duce la politie si la protectia copilului.Exista posibilitatea de a-mi pierde copilul daca el declara ca nu mai vrea sa stea cu el si ca sta cu chirie in continuare desi s-ar putea muta la bunicilu sau acolo unde a mai stat , si nu are cu ce il intretine desi are o pensie de 270 si eu nu am nici un venit si nici unde ma duce deoarece nu mai vb cu mama mea si era singurul loc unde puteam sta :((
Concubinul dvs.nu are nici un drept legal asupra copilului ,atata timp cat o instanta de judecata nu s-a pronuntat prin sentinta definitiva si irevocabila asupra acestui aspect.Nu aveti bani,deci este inutil sa va explic care este calea legala de urmat,dar ca om va sfatuiesc sa nu va despartiti de copil,oricat de grea ar fi situatia dvs.materiala.Va urez succes!
Va multumesc pentru raspuns dar m-ar interesa totusi si care este forma legala. Daca fostul concubin ajunge in instanta copilul ar putea ajunge la un centru de plasament?
Ar putea cere incredintarea minorului,obligarea dvs.la plata pensiei alimentare,si eventual stabilirea unui program de vizita al minorului in ceea ce va priveste.Dvs.in cadrul acestuiproces puteti cere,prin cerere reconventionala incredintarea minorului dvs.si obligarea lui la pensie alimentara si stabilirea unui program de vizita al minorului in ceea ce-l priveste.Urmeaza ca instanta de judecata in baza probelor administrate sa se pronunte.In cazul unei solutii nefavorabile pt.dvs. puteti promova urmatoarea cale de atac prevazuta de lege.
Atata timp cat minorul se afla la el trebuie sa aiba grija de el.
Va trebui totusi sa luati copilul pana la urma intrucat este ca si cum il abandonati...amandoi...
Daca ajunge cu copilul la protectia copilului si niciunul dintre d-voastra, ca parinti, nu-l doreste, se poate ajunge la un plasament al acestuia .
avocat Cristina Popescu
Pensie alimentara
MARGARITc
Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi
O prietena se confrunta cu urmatoarea situatie
Fiica ei in varsta de 17 ani are un copil de 3 luni dintr-o relatie de ... (vezi toată discuția)