avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi
O prietena se confrunta cu urmatoarea situatie
Fiica ei in varsta de 17 ani are un copil de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj. Copilul a fost trecut pe numele concubinului, alocatia de stat o primeste acesta. In conditiile in care cei doi s-au despartit ce poate face tanara pentru a trece alocatia de stat pentru copil pe numele ei si pentru a obtine pensie alimentara de la tatal copilului.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:02, 10 Februarie 2009
Prietena dvs. trebuie sa-l dea in judecata pe tatal copilului solicitand obligarea acestuia la plata pensiei alimentare. Fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila acesta nu poate fi obligat la plata acestei pensii.
In ceea ce priveste alocatia copilului o simpla adresa catre Casa de Asigurari sociale in care sa expuneti situatia de fapt si sa solicitati ca alocatia sa va fie data dvs. ca parinte care are copilul in ingrijire ar fi de ajuns, in conditiile in care de asemenea nu aveti o hot. judecatoreasca prin care sa va fie incredintat spre crestere si educare minorul, ar fii de ajuns
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
Sarivan & Pislaru Societate Civila de Avocati, Avocat
Pentru a fi obligat la plata pensiei de intretinere minor trebuie sa existe o hotarare definitiva si irevocabila. In acest sens trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care sa-l oblige pe tata sa contribuie la cresterea si educarea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru un minor mimmi mimmi daca tatal copilului (cetatean strain)refuza sa dea procura pentru a putea pleca cu copilul in vacanza de craciun la fratii mei .ce pot face in acest ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Schimbare persoana care intretine un copil minor alexandru-a alexandru-a Un divort, mama ,prin hotarire judecatoreasca si comun acord cu fostul sot, primeste copilul in ingrijire si educatie; si evident alocatia de la fostul sot, ... (vezi toată discuția)