avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura pentru un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura pentru un minor

daca tatal copilului (cetatean strain)refuza sa dea procura pentru a putea pleca cu copilul in vacanza de craciun la fratii mei .ce pot face in acest caz?????
multumesc mult

prin lege as putea obtine aceasta procura,din moment ce tatal nu contribuie la cresterea copilului???
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
mimmi, utilizator
Nu prea aveti ce face ,este necesar si acordul tatalui, in forma autentica.
Daca sunteti divortati, dvs. puteti deschide actiune in instanta pentru o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui. Dar asta va va ajuta la deplasarea pentru Craciunul... viitor, fiindca din proprie experienta va spun ca aceasta judecata dureaza.
Rabdare! si succes
daca sunteti divortata si vi s-a incredintat copilul, prezentati hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului rămasă definitivă şi irevocabilă, în original şi copie xerox, si e suficienta doar declaratia dvs.
nu am fost casatoriti...cum e posibil ca o mama nu nici un drept in aceste cazuri??cum pot sai cer eu procura daca ultima data ca am vorbit cu dinsul era in iunie.
in concluzie ...tatal nu contribuie cu nimic la cresterea copilului,nu se intereseaza de el vizite zero si totusi el e cel care decide si asta doar pentru ca ii poarta numele...mamele in aceste cazuri nu au drepturi ...incredibil...
Depinde care e ratiunea plecarii.Spre exemplu , daca e o deplasare in vederea protejarii sanatatii minorului , nu mai e necesar acordul tatalui (iata o situatie de exceptie).

Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la incredintarea minorului spre crestere si educare?E suficienta.

Nu dispuneti de un asemenea act ?Atunci adresati-va instantei de judecata , in vederea incredintarii , si , in mod obligatoriu , va fi stabilita si pensia de intretinere.

Daca reusiti sa justificati vreo urgenta, veti putea uza de masura speciala a ordonantei presedintiale.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu copil ramibebe ramibebe am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului ... (vezi toată discuția)
Procura din partea fostului sot pentru minor luat in strainatate Angela Brudaru Angela Brudaru Cine poate sa-mi spuna daca, pentru un copil inca minor, rezultat dintr-o casnicie desfacuta prin divort, mama care a primit copilul prin hotarire definitiva ... (vezi toată discuția)