avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura din partea fostului sot pentru minor luat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura din partea fostului sot pentru minor luat in strainatate

Cine poate sa-mi spuna daca, pentru un copil inca minor, rezultat dintr-o casnicie desfacuta prin divort, mama care a primit copilul prin hotarire definitiva si irevocabila, spre crestere si educare, trebuie sa aiba procura din partea fostului sot ca sa-l ia pe minor in strainatate cu ea? Poate ma lamureste unul dintre avocatii cu experienta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:25, 2 Martie 2008
Pentru calatorie in strainatate nu mai este necesar acordul tatalui, deoarece copilul v-a fost incredintat dvs prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
La frontiera este necesar sa aveti cu dvs hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care v-a fost incredintat minorul.
Hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila (nu cea venita cu posta).
nu trebuie procura,dar daca are drept de vizita nu incalca dreptul de vizita ca atunci apar alte probleme mult mai grave..am mai scris aici eleneih
romascanu a scris:

Hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila (nu cea venita cu posta).


adica trebuie mers din nou la tribunal si sa cer o hotarire definitiva in care sa se specifice ca e definitiva si irevocabila.nu e suficienta cea trimisa de tribunal?///ce anume trebuie sa cer?
Cea venita cu posta e o copie simpla.
Trebuie solicitata eliberarea a 1, 2, 3 sau cate vrei copii legalizate cu mentiunea definitiva si irevocabila dupa sentinta civila nr.... pronuntata la data de .... de Judecatoria....... in dosarul nr........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara! camelia-76 camelia-76 Buna ziua!Am 34 ani si vreau sa plec cu fetita din tara care are 10 ani.Sunt divortata iar minorul mi-a fost incredintat mie prin sentita judecatoreasca ,cu ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)