avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare persoana care intretine un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare persoana care intretine un copil minor

Un divort, mama ,prin hotarire judecatoreasca si comun acord cu fostul sot, primeste copilul in ingrijire si educatie; si evident alocatia de la fostul sot, stabilita la 25% din venitul lui.
Dar din decembrie, copilul a venit si sta la tatal lui, exclusiv pe cheltuiala lui; fosta sotie, care intre timp s-a recasatorit, nu numai ca nu da nici un ban pentru cresterea copilului, dar retine si banii care ii sint trimisi in continuare de la locul de munca la tatalui. Desi intr-un mail,inainte de venirea copilului la tatal lui, a promis ca va trimite banii primiti de la tata plus inca pe atit, partea ei.
Tinind cont de faptul ca mama a mai avut o plingere la "protectia copilului" acum un an, cind a plecat 5 zile si a lasat minorul (este drept de 16 ani) singur acasa si cu mincare gatita cu o saptamina inainte, ce se poate face ca tatal sa ia hotarire judecatoreasca sa creasca si sa educe minorul si mama sa fie obligata sa contribuie material la cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:58, 30 Martie 2012
Sa solicite in instanta stabilirea domiciliului minorului la el si sistarea platii pensiei de intretinere (nu alocatie), cu audierea minorului, care are 16 ani.
De asemenea, poate solicita obligarea mamei la plata pensiei de intretinere, deoarece tatal se ocupa acuma exclusiv de cresterea si educarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie de intretinere minor cind se afla cu parintele necustodian lniculescu lniculescu Buna ziua, Deorece doi avocati mi-au dat raspunsuri diferite, revin pe acest forum cu problema mea: Am divortat si ca orice tata din Romania nu am primit ... (vezi toată discuția)
Divort ! gogudany gogudany Intrebare? Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Dana97 Dana97 Am și eu o problema cu fostul concubin cu care am o fetita de 4 ani... Ea a locuit cu mine de la despărțire pana acum cu excepția a 8 luni în care am fost ... (vezi toată discuția)