avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort !

Intrebare?
Daca sotia castiga minora cu drept de intretinere ,poate sa iasa din tara fara acceptul meu?s-au s-o duca la parintii ei s-o creasca,daca eu ma opun?
Cum pot s-o impiedic sa faca aceste lucruri?
Ce sfat imi dati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:20, 12 Ianuarie 2011
Daca minora ii va fi incredintata fostei sotii, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, este inutil sa incercati sa va opuneti. Dvs trebuie sa respectati cele ce va vor fi impuse ca obligatii in aceasta hotarare judecatoreasca, fara insa a avea capacitatea de a decide daca minora este crescuta de bunici sau de propria mama, atata timp cat, aceasta din urma are calitatea de reprezentant legal al copilului.
Din pacate, daca ii va fi incredintata spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila va putea sa iasa din tara fara sa fie nevoie de acceptul dumneavoastra.
De asemenea, bunicii isi pot ajuta fiica la cresterea si educarea minorei.
Daca sotia incredinteaza cresterea copilului bunicilor sotul poate deschide actiune de incredintare a minorului. Daca statul a incredintat minorul mamei nu inseama ca tatal nu mai poate face nimic si nu se mai poate implica in educatia copilului ca doar nu este dezut din drepturile parintesti.
adelaida_07 a scris:

Daca sotia incredinteaza cresterea copilului bunicilor sotul poate deschide actiune de incredintare a minorului. Daca statul a incredintat minorul mamei nu inseama ca tatal nu mai poate face nimic si nu se mai poate implica in educatia copilului ca doar nu este dezut din drepturile parintesti.

Pentru ca tatal sa poate cere in instanta reincredintarea minorului trebuie sa aiba probe ca acesta a fost crescut exclusiv de bunicii materni, iar mama acestuia nu s-a implicat in educarea lui. Daca copilul va fi incredintat mamei, asta nu inseamna ca tatal nu se poate implica in cresterea si educarea minorului, in limitele impuse de hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila ce se va pronunta la incredintarea copilului catre mama! Prin hotararea judecatoreasca respectiva se vor stabili limitele in care, tatal isi poate aduce aport la cresterea si educarea minorului, nefiind vorba, nici pe departe, de decadere din drepturile parintesti..................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor Costel_71 Costel_71 Buna. Am fost casatorit timp de 10 ani. A urmat un divort \\"fara avocati\\" , la finalizarea caruia instanta a hotarat \\"minorul ramane in ingrijirea mamei, ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor alinaralu alinaralu As avea o intrebare: Am o prietena care vrea sa iasa din tara cu fetita ei in varsta de 3 anisori. Prietena mea sa judecat pentru pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)