Buna. Am fost casatorit timp de 10 ani. A urmat un divort "fara avocati" , la finalizarea caruia instanta a hotarat "minorul ramane in ingrijirea mamei, iar tatal are obligatia la o pensie alimentara in quantum de 25% din venitul realizat". Definitiva, IREVOCABILA, LEGALIZATA. Am deschis apoi un proces de reancredintare minor, incercand sa iau minorul la mine, fara a fi favorabil mie. Insa, la finalizarea procesului, au ramas niste puncte clare : tatal va lua minorul odata la doua week-enduri la domiciliul sau, in fiecare vacanta cate o saptamana, in vacanta de vara o luna, plus de asta tatal are dreptul la cresterea si educarea minorului " .
La o saptamana de la plecarea mamei cu copilul din tara, am aflat despre plecarea lor in Spania, nimeni nu mi-a cerut acordul scris sau verbal, iar la politie figureaza copie de pe prima sentinta, desi cea de a doua era definitiva si irevocabila, legalizata si de catre mine si de catre fosta sotie? E legal ceea ce a facut fosta sotie ?
Sa nu mai punem in calcul faptul ca pensia alimentara mi se retine lunar, iar la 3 ani dupa plecarea din tara, au trebuit sa revina pentru reanoirea pasaportului, si a ridicat pensia cumulata, bani din care minorul nu a benefeciat ABSOLUT DELOC , banii folosindu-i fosta sotie pentru intretinerea locuintei actualului sot , locuinta pe care o are in tara, mentionand ca acesta nu a avut niciodata un loc de munca, nici in tara, nici in Spania, unde locuiesc impreuna de 5 ani. Acum urmeaza sa revina in tara, deoarece minorul implineste 14 ani si trebuie sa isi faca carte de identitate.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
13:40, 18 Iunie 2013