buna seara ma numesc A.D sunt divortata din anul 2004 ,am un baiat de 11 ani iar tatal copilului plateste decat pensia alimentara in rest nu este interesat de cresterea si educarea baiatului nostru.Doresc ca in vacanta de vara copilul meu sa vada si alte tari dar pentru aceasta am aflat ca imi trebie o procura scrisa la notar cu acceptul si semnatura tatalui copilului ; acest lucru nu se poate pentru ca fostul sot nu este deacord sa semneze procura.Va rog mult sa ma ajutati nu exista alta posibilitate?
tatal copilului a spus ca o sa calatoreasca cand va fi mare:O:(
va trebuie hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului. cu aceasta hotarare legalizata, puteti iesi din tara cu minorul si fara acordul notarial al tatalui.
copilul imi este mie incredintat ptr creste dar are si tatal dreptul de al vizita si sa il ia in vacanta de vara 2 saptamani;hotararea este definitifa si irevocabila.asadar pot sa il duc in vacante in alta tara?
Odata cu divortul s-a dispus si incredintarea minorului catre dvs. asa ca nu mai avetio nevoie de acordul fostului sot pentru a iesi din tara cu copilul.