avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea din tara a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea din tara a unui minor

Buna ziua , ma numesc Georgiana si in urma divortului de acum 3 ani , fetita in varsta de 6 ani a ramas in custodia mea , tatal avand drept de vizitare de 2 ori pe luna . Eu avand custodie , el doar drept de vizitare mai am nevoie de acordul lui scris la notar ca sa pot merge cu copilul in afara tarii in vacante sau ma prezint la granita cu actul de divort . Precizez ca tatal se prezinta la vizita de cel mult 2 ori pe an si mi-e greu sa-l prind in tara sa mai facem si actele astea la notar.Multumesc frumos.:D
Cel mai recent răspuns: gogitu , utilizator 15:17, 21 August 2010
Aveti nevoie de acordul tatalui, chiar daca fetita se afla in custodia dv.
Discutati sa mearga dumnealui la notariat si sa faca o procura in acest sens, in locul in care se afla, urmand sa o trimita prin curier catre dv.
Daca copilul v-a fost incredintat spre crestere si educare printr-o hotarare definitiva si irevocabila si i s-a emis pasaport, puteti iesi cu copilul din tara prezentand cele 2 acte, fara a mai fi nevoie de acordul celuilalt parinte.
De altfel, va puteti documenta si pe [ link extern ] .
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
tutela copilului va este acordata dvs integral de catre instanta? in caz afirmativ, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Nu aveti nevoie de o declaratie notaraiala a tatalui la iesirea din tara.
Aveti nevoie doar de hotararea de divort prin care v-a fost incredintata minora legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si pasaport minor.
puteti iesi cu copilul dar trebuie sa aveti pasaport si hotararea definitiva in original.

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara magdacj magdacj Buna seara, Sunt o mama divortata a unei fetite de 12 ani care mi-a fost incredintata mie in urma divortului (tatal are drept de vizita). Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Week-end cu copilul ?! Pop Cristina Pop Cristina fiind divortata cu acte in regula, cu o fetita de 7 ani...pot iesi din tara(Bulgaria) cu ea, fara aprobarea tatalui? custodia este castigata de mine. (vezi toată discuția)