avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor din tara

Buna seara,
Sunt o mama divortata a unei fetite de 12 ani care mi-a fost incredintata mie in urma divortului (tatal are drept de vizita). Intrebarea mea este daca pot iesi din tara cu copilul in excursii sau am nevoie de acordul scris al tatalui?
Daca e nevoie de acordul acestuia, unde trebuie sa mearga, la un avocat sau la un notar? E nevoie sa fiu si eu prezenta sau trebuie doar tatal sa-si dea acordul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:44, 30 Noiembrie 2010
puteti iesi cu copilul din tara fara sa fie nevoie de acordul acestuia atata timp cat aveti hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a tutelei copilului catre dvs.
Este necesar acordul tatalui dat la notar. La notar trebuie sa se prezinte cu certificatul de nastere al minorului, datele Dvs de buletin, durata sederii in strainatate, destinatia.
Avand in vedere ca aveti minora de 12 ani incredintata prin hotarare judecatoreasca nu aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara.
Aveti nevoie de hotararea de divort, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila in original si de pasaport pentru minora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea din tara a unui minor gogitu gogitu Buna ziua , ma numesc Georgiana si in urma divortului de acum 3 ani , fetita in varsta de 6 ani a ramas in custodia mea , tatal avand drept de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)
Acte pentru calatorie in strainatate a unui minor maryglesnea maryglesnea Buna ziua! Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)