avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara cu minor

Buna. Am fost casatorit timp de 10 ani. A urmat un divort "fara avocati" , la finalizarea caruia instanta a hotarat "minorul ramane in ingrijirea mamei, iar tatal are obligatia la o pensie alimentara in quantum de 25% din venitul realizat". Definitiva, IREVOCABILA, LEGALIZATA. Am deschis apoi un proces de reancredintare minor, incercand sa iau minorul la mine, fara a fi favorabil mie. Insa, la finalizarea procesului, au ramas niste puncte clare : tatal va lua minorul odata la doua week-enduri la domiciliul sau, in fiecare vacanta cate o saptamana, in vacanta de vara o luna, plus de asta tatal are dreptul la cresterea si educarea minorului " .
La o saptamana de la plecarea mamei cu copilul din tara, am aflat despre plecarea lor in Spania, nimeni nu mi-a cerut acordul scris sau verbal, iar la politie figureaza copie de pe prima sentinta, desi cea de a doua era definitiva si irevocabila, legalizata si de catre mine si de catre fosta sotie? E legal ceea ce a facut fosta sotie ?
Sa nu mai punem in calcul faptul ca pensia alimentara mi se retine lunar, iar la 3 ani dupa plecarea din tara, au trebuit sa revina pentru reanoirea pasaportului, si a ridicat pensia cumulata, bani din care minorul nu a benefeciat ABSOLUT DELOC , banii folosindu-i fosta sotie pentru intretinerea locuintei actualului sot , locuinta pe care o are in tara, mentionand ca acesta nu a avut niciodata un loc de munca, nici in tara, nici in Spania, unde locuiesc impreuna de 5 ani. Acum urmeaza sa revina in tara, deoarece minorul implineste 14 ani si trebuie sa isi faca carte de identitate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:40, 18 Iunie 2013

Vb cu mama sa il trimita vacantele la dvs in Romania cate o luna si sa impartiti costurile.
Daca vreti, aveti posibilitatea sa va adresati instantei si sa cereti ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun si eventual si ca locuinta minorului sa fie la dvs, desi cred ca e cam greu sa castigati.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Procura adno adno buna seara ma numesc A.D sunt divortata din anul 2004 ,am un baiat de 11 ani iar tatal copilului plateste decat pensia alimentara in rest nu este interesat de ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)