Buna seara . Am 21 de ani , momentan nu mai lucrez . La 19 ani am luat o fata de 15 ani din care a rezultat un baietel . Acum cel mic are 1 luna si 2 zile . In urma cu 1 saptamana ne-am certat putin [ o cearta ca in oricare familie ] . A decis ca e mai bine sa plece insa se razgandise pe parcurs . Mama ei a facut un scandal monstru , ne-a adresat injurii [ mie si familiei mele - care au tinut`o in casa ca nu avea unde sa stea ] si i-a spus ca daca nu pleaca cu tot cu copil cu ea o lasa si sa nu o mai considere mama ei . Precizez ca ea e bolnava putin si cu capu , si cu spatele si nu poate sa munceasca . Nu e apta . Nu are un servici , un venit , o casa unde sa locuiasca nimic . Familia ei o respinge si nu are ajutor decat de la un concubin care o bate , are dosare penale si este foarte agresiv atat cu ea cat si cu fosta mea "sotie" . Ma doare foarte tare sufletul de copilul meu . Nu mai pot dormi noaptea cand stiu ca nu au unde sa stea si nici macar nu imi zic unde sunt , nu pot sa-l vad ca nu mai raspund la telefon . Mi s-a spus ca daca ma duc la politie le ia statul la un centru de mame dar nu vreau sa le fac rau . Vreau sa stiu cum as putea face sa-mi vad fiul fara sa le fac lor rau . Cu toate ca ar creste mult mai bine la un centru decat la mama "sotiei" . Din cate stiu instanta nu acorda tutela unui minor deci clar nu pot intenta un proces sau ceva de genu pentru ca ar insemna sa rup copilul de la mama . Ce as putea face ?
PS : VA ROG MULT DACA STIE CINEVA SA-MI SPUNA CUM SA PROCEDEZ .
EDIT : fosta mea prietena e inca minora si mama acesteia nu are nici un venit , mai mult de atat cu cateva zile inainte de a face scandalul a venit la mama si i-a spus ca nu are ce manca si ca nu are nimic cu ea .
Ideea e ca am auzit ca pot ramane niste traume pe acolo .... ! Recent am aflat ca au ramas fara bani si mama ei o indeamna sa se duca pe la oameni . Nu pot demonstra asta in instanta dar asta e adevarul . Daca mama fetei cu care am trait nu are loc de munca , o locuinta stabila in care sa locuiasca si fata e minora , pot actiona in instanta sa iau copilul la mine ? Eu am venit , recent m-am reangajat , ma ajuta rudele , nu e problema la mine . Ce sanse sunt ca sa castig copilul ? Vreau sa iau copilul sa fie in custodia mea , sa iau o chirie si sa accepte ca mama sa stea doar cu copilul in acea chirie . Fara alcineva .
Daca se poate cineva in cunostinta sa-mi raspunda ca miercuri vreau sa merg la un avocat . Si asa e tarziu si nu are nimeni de suferit decat un copil si mama acestuia .