avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie la casa, posibile nereguli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie la casa, posibile nereguli

Stau in chirie la casa. Am o camera in care e inclusă și bucătăria , și baia separată. Din punctul meu de vedere e o garsoniera și ca sa fie apartament trebuie sa fie și bucătăria separată.
În contract însă scrie ca e apartament cu o camera, Bucătărie , baie și hol.
Holul este la comun pt ca e o singura intrare .
Vreau sa știu următoarele lucruri:
- dacă e in regula sa scrie in contract ca e apartament cu o camera când defapt e o garsoniera.
- avem contract de pe 1 dec. 2020, dar stam aici de 3 luni. 2 luni propietarul a amânat sa semnam contractul. el spune ca e înregistrat la ANAF. Unde pot verifica lucrul asta? E in regula sa refuze 2 luni sa semnam contractul? In cazul in care nu, se mai poate face ceva?
- am contoare de apa și de curent, însă am aflat de curând ca factura vine la comun, adică pe toată casa. Propietarul spune ca calculează cheltuilile in parte in funcție de contoare (pe data de 1 ne cere poze la ele) . Însă refuză să ne arate vreo factura . Practic cere cât vrea fără sa justifice. Din acest motiv am refuzat și eu sa plătesc cheltuielile pana îmi arată o factura . A trecut o luna și încă nimic. Are ce sa îmi facă in acest sens ? Mai precizez și ca in contract nu scrie data pana la care pot fi plătite cheltuielile.
Unde trebuie mers și ce trebuie făcut in cazul in care lucrurile de mai sus nu sunt in regula?
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
1Maia205, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:44, 30 Decembrie 2020
Buna ziua,
Sigur ca poate: nu aveti contract semnat, va poate evacua din proprietatea lui.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Nu ați citit bine ce am scris . Am semnat contract abia acum , in Decembrie , când defapt stau de pe finalul lunii Septembrie. 2 luni a refuzat sa facă contract . Contract exista, eu întrebam unde pot verifica dacă chiar e înregistrat la ANAF .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu ce va incalzeste daca e declarat sau nu la anaf ?
nu are aceasta obligatie. are obligatia sa isi declare venitul .
garsoniera e apartament cu o camera, e acelasi lucru.
nici la bloc nu vezi factura, se imparte de catre administrator.
Solicitati mai multi sa vedeti ce si cum imparte.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista obligativitatea înregistrării contractului la ANAF ci doar declarea veniturilor realizate prin declarația anuală.Daca nu găsiți o soluție amiabilă mai bine căutați in alta parte ,probabil o sa vscevacueze mai devreme sau mai tarziu.Cand o sa reușiți să scăpați de o camera in chirie si.o sa aveti mai multe proprietati,cu siguranta dvs o sa actionati legal si o sa declarați toate sumele încasate...Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea chiriei: pe numar de persoane sau pe numar de camere? phocka phocka salutare, as dori si eu putin ajutor intr-o situatie. noi( A, B si C) suntem chiriasi intr-un apartament cu 2 camere de vreo 2 ani de zile. o camera este ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemtiune / eu si statul paius paius Buna ziua, Buna ziua / Ma poate ajuta cineva cu un sfat?,o indrumare? o sugestie? / Cazul meu este urmatorul: Locuiesc intr-un imobil format din parter si un ... (vezi toată discuția)