avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Yuly17

Activitate Yuly17

Bună ziua,

De curând m-am hotărât sa demisionez de la actualul loc de munca, dar în contract am o clauza de preaviz de 45 zile. Am negociat plecarea fără preaviz, dar din păcate fără succes.
Mi-a mai rămas o singura opțiune în afară de a sta în preaviz: art 81, alin 8 din codul muncii!
În luna decembrie 2021 mi-a întârziat salariul cu o zi, în loc de 15 a lunii cum e specificat în CIM, a fost virat pe 16. Ma pot lega de acest lucru?

Mulțumesc!
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Parintii mei locuiesc intr-o casa din anul '90-'91. In tot acest timp nu s-au facut actele pe acea locuinta deoarece mostenitorul, bunica mamei a murit, iar in '94 cand s-a emis titlul de proprietate s-au trecut mai multi mostenitori. In prezent e greu de efectuat o succesiune, dat fiind faptul ca si din acei mostenitori au mai murit.
Se pare ca ar mai fi o varianta de a intra in posestie pe baza uzucapiunei. Ma puteti indruma cu pasii care trebuie urmati?
Mentionez ca impozitul la primarie a fost platit pe numele unuia dintre parinti in tot acest timp, nu pe numele persoanei decedate si trecuta in act.

Multumesc!