avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Parintii mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-o ...

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Parintii mei locuiesc intr-o casa din anul '90-'91. In tot acest timp nu s-au facut actele pe acea locuinta deoarece mostenitorul, bunica mamei a murit, iar in '94 cand s-a emis titlul de proprietate s-au trecut mai multi mostenitori. In prezent e greu de efectuat o succesiune, dat fiind faptul ca si din acei mostenitori au mai murit.
Se pare ca ar mai fi o varianta de a intra in posestie pe baza uzucapiunei. Ma puteti indruma cu pasii care trebuie urmati?
Mentionez ca impozitul la primarie a fost platit pe numele unuia dintre parinti in tot acest timp, nu pe numele persoanei decedate si trecuta in act.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:06, 1 Ianuarie 2021
Ma puteti indruma cu pasii care trebuie urmati?

NU. Este complicata speta, si practica este si mai complicata.
Este si uzucapiunea o varianta, si titlul acela este important,
si posesia conteaza si pretentiile celorlalti mostenitori trebuie avute in vedere.
Mergeti cu actele la un jurist sa le vada. Cu toate actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: parintii mei locuiesc intr-o ... Alinaabe Alinaabe Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Parintii mei locuiesc intr-o casa din anul \'90-\'91. In tot acest timp nu s-au facut actele pe acea locuinta deoarece ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor ... Gigi T Gigi T Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor de pe titlul de proprietate al tatălui ei? Menționez că tatăl ei nu a fost căsătorit cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters445514 ContSters445514 Prin \'94 părinții erau chiriași intr-o locuință a statului (unde erau mai multe familii in cladire) Ulterior s-au retrocedat proprietățile dar ... (vezi toată discuția)