avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor ...

Buna ziua ! Cum poate intra bunica mea in posesia pământurilor de pe titlul de proprietate al tatălui ei? Menționez că tatăl ei nu a fost căsătorit cu acte cu mama ei și atunci când a nascut-o pe bunica mea a trecut.o pe numele mamei ei deci nu poate demonstra in niciun fel că este fața tatălui ei(fiind decedați ambii părinți de 20 de ani). Deci titlul de proprietate este pe numele tatălui ei și ea nu poate demonstra că este fața lui cu toate că acolo a locuit mereu chiar a făcut și o casă bunica
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:33, 17 Octombrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu, trebuie dezbatuta mostenirea dupa tata.
Singura solutie e sa apeleze la mostenitorii legali ai acestuia (sotie, daca s-a casatorit, alti copii, frati/surori, nepoti de la frati surori etc.) si sa ajunga la un acord cu ei, in sensul ca dupa dezbatere mostenitorii sa ii vanda/doneze bunurile.
Cu soția(mama bunicii mele) nu a avut acte , bunica mea este trecută pe numele mamei ei , .nu mai are frați, ea este singura moștenitoare dar nu poate dovedii că este fața lui
Mergeți cu actele la notar sau la avocat ca sa vada și sa înțeleagă.

Gigi T a scris:

Cu soția(mama bunicii mele) nu a avut acte , bunica mea este trecută pe numele mamei ei , .nu mai are frați, ea este singura moștenitoare dar nu poate dovedii că este fața lui

Am înțeles asta.
Dar defunctul nu mai are absolut niciun fel de rudă pana la gradul 4?
Dacă nu mai există rude pana la gradul 4, moștenirea e vacantă și o ia statul.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E complicat sa dovedeasca ca e fata tatalui cât nu are rude în viata din partea tatălui și ea e în acte fata bunicii sale.

Alte discuții în legătură

Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)
Revendicarea unui teren apartinand familiei mamei mele miha1982 miha1982 Stimate d-le/d-na avocat, As dori sa clarific dreptul meu si al surorii mele la mostenire. Terenul mentionat a fost in proprietatea familiei mamei ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea zodiac zodiac As dori sa ma ajutati cu un sfat: Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)