As dori sa clarific dreptul meu si al surorii mele la mostenire. Terenul mentionat a fost in proprietatea familiei mamei mele. Datorita faptului ca mama noastra a murit acum cativa ani si de asemenea, de data mai recenta, si bunica noastra, care ar fi mostenit din partea bunicului, un teren cu padure, iar cu rudele mamei am pierdut legatura (o sora si un frate), fara a mai fi posibil sa o mai reluam (pentru atat eu, cat si sora mea suntem plecate din tara), as dori sa stiu daca putem revendica partea de mostenire cuvenita mamei. Ca si actele de care am avea nevoie.
Buna ziua,
Din cate se intelege din ce ati mentionat, sunteti mostenitorii unui teren si al unei paduri de pe urma bunicilor si al mamei.
Nu ati explicat daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma bunicilor.
Pentru a intra in posesia bunurilor trebuie dezbatute succesiunile de pe urma bunicilor si al mamei.
Acte necesare:
- copii de pe certificatele de deces ale bunicilor;
- copii de pe actele de stare civila ale mamei (certificat de nastere, de casatorie si de deces);
- copii de pe actele dumneavoastra de stare civila (cerificate de nastere, de casatorie si C.I.);
- copii de pe actele de proprietate ale bunurilor ce intra in masa succesorala.
Toate aceste copii si originalele acelor acte se depun la notar pentru dezbaterea succesiunilor.
Pentru fratii si surorile mamei, care ar avea si ei dreptul de mostenire de pe urma bunicilor, daca nu le cunoasteti adresele va trebui sa solicitati sa fie citati prin mica publicitate.
dezbaterea succesiunilor se va face la un notariat care are arondata zona ultimului domiciliu al bunicilor si mamei.
Va rog sa fiti mai clar, pe numele cui e titlul de proprietate asupra terenului, e dobandit in timpul casatoriei/nu, care este ordinea deceselor si ce rude in viata ale proprietarului mai exista .