avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate eve6

Activitate eve6

Răspuns la discuția Sediu social
2007_rozi a scris:

Da, puteti deschide la aceea adresa un punct de lucru. In primul rand trebuie sa declarati la Camera de comert infiintarea punctului de lucru (aici va vor lamuri si cu celelalte avize, fiind vorba de o cafenea aveti nevoie de aviz sanitar-veterinar, de la pompieri si mediu).

Am inteles in felul urmator:

- Imi infiintez firma in localitatea in care doresc;
- Imi infiintez un punct de lucru in alta localitate, unde doresc sa deschid cafeneaua.

La camera de comert din ce localitate trebuie sa inregistrez acest punct de lucru, la cea din localitatea unde va fi cafeneaua?
Discuție Sediu social
Buna ziua. As dori sa-mi deschid o cafenea intr-o anumita localitate, dar sediul social al firmei doresc sa-l infiintez in alta localitate. Este posibil acest lucru?
Daca da, aprobarile de la ce institutii trebuie sa mi le iau?
Va multumesc!
Am citit sectiunea respectiva. Am retinut articolul 275 care precizeaza ca partea care cade in pretentii nu este datoare a mai achita cheltuielile de judecata daca recunoaste datoria pana la primul termen, in afara de situatia in care a fost pusa in intarziere. Eu inteleg de aici ca doar daca SA a fost pusa in intarziere i se pot cere cheltuielile. de judecata. SA a recunoscut, chiar a achitat debitul inainte de primul termen.
Poate fi considerata punere in intarziere convocarea la conciliere? Sau citatia?
Pe scurt, societatea de asigurari a platit indemnizatia de asigurare unei SA pentru bunuri furate pe timpul transportului. Bunurile au fost gasite si retribuite SA, dar nu s-a returnat indemnizatia de asigurare. SA a fost chemata in judecata, dar a achitat indemnizatia si dobanda legala dupa primirea citatiei, dar inainte de primul termen, notificand si societatea de asigurari.
In acest caz, avocatul societatii de asigurari mai poate cere cheltuieli de judecata? A fost SA pusa in intarziere priin convocatorul la concilire la care nu a raspuns?

Va multumesc anticipat.
Discuție internet-cafe
Buna ziua!
Imi puteti spune daca exista unul sau mai multe acte normative ce stabilesc cadrul legal pentru deschiderea unui internet-cafe? M-ar interesa in special reglementari privitoare la numarul minim de calculatoare, orarul de functionare, autorizatii speciale etc.
Multumesc.