avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate mary75

Activitate mary75

Va multumesc pentru respuns!
Este vorba despre art 18 din Ordinul nr 60 / 2006 - din cate am inteles inscrierea gresita a codului de indemnizatie. Dar aceasta greseala nu a fost observata nici de medicul institutiei ?!?
In luna ianuarie 2008 am depus la Serviciul resurse umane- salarizare un certificat de concediu medical vizat inclusiv de medicul institutiei (de stat) in care lucram in acea perioada. Casa de Asigurari de Sanatate a refuzat plata acestui certificat, informand angajatorul in luna mai 2008, ca certificatul medical respectiv este eronat. Angajatorul nu a adus la cunostinta angajatului problema existenta. In februarie 2009 mi-am dat demisia din acea institutie, schimband totodata si domiciliul in alt oras. In iulie 2010 C.A.S.-ul a revenit cu o noua informare la adresa angajatorului privind certificatul medical eronat (existand si alte persoane in situatia mea). In luna octombrie 2010 am aflat intamplator ca sunt citata de fostul angajator intr-un proces in calitate de parat- debitor (procesul e peste cateva zile). Consider ca problema ar fi trebuit rezolvata in perioada in care eram inca angajata. Nu mi se pare normal si corect sa platesc eu pentru o greseala pe care nu am comis-o. Cum ar trebui sa procedez ?
Lucrez ca asistent social cu studii superioare de specialitate intr-o institutie publica de stat si imi desfasor activitatea in cadrul unui compartiment de interventii in situatii de urgenta.
In fisa postului este prevazuta si urmatoarea atributie: asigur permanenta liniei telefonice in conformitate cu un grafic de lucru. (aceasta permanenta se asigura in plus dupa orele de lucru 8 - 16, revenindu-i fiecarei persoane din acest birou 7 zile pe luna) . In aceste conditii nu primesc niciun spor sau orice alta retributie pentru orele efectuate in plus si nici nu ne permitem sa avem zile libere datorita volumului mare de munca.
Specificare: nu se poate lucra in schimburi astefl incat sa revina la fiecarui angajat cele 8 ore de lucru, deoarece nr de persoane din acest compartiment nu acopera turele.
Intrebare: Ce cadru legal se poate aplica pentru a fi retribuita pentru asigurarea permanentei in functionarea acestei linii telefonice?