avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces intentat angajatului, de catre angajator, pt un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces intentat angajatului, de catre angajator, pt un certificat medical eronat, vizat de acesta din urma

In luna ianuarie 2008 am depus la Serviciul resurse umane- salarizare un certificat de concediu medical vizat inclusiv de medicul institutiei (de stat) in care lucram in acea perioada. Casa de Asigurari de Sanatate a refuzat plata acestui certificat, informand angajatorul in luna mai 2008, ca certificatul medical respectiv este eronat. Angajatorul nu a adus la cunostinta angajatului problema existenta. In februarie 2009 mi-am dat demisia din acea institutie, schimband totodata si domiciliul in alt oras. In iulie 2010 C.A.S.-ul a revenit cu o noua informare la adresa angajatorului privind certificatul medical eronat (existand si alte persoane in situatia mea). In luna octombrie 2010 am aflat intamplator ca sunt citata de fostul angajator intr-un proces in calitate de parat- debitor (procesul e peste cateva zile). Consider ca problema ar fi trebuit rezolvata in perioada in care eram inca angajata. Nu mi se pare normal si corect sa platesc eu pentru o greseala pe care nu am comis-o. Cum ar trebui sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 08:41, 28 Octombrie 2010
Ar trebui sa consultati un avocat asupra acestei probleme, dar, din punctul meu de vedere nu este normal ca angajatii sau angajatorii sa raspunda pentru greselile medicilor, iar un certificat medical eronat e in primul rind greseala medicului. Ar trebui sa discutati cu angajatorul sa vedeti care e suma pe care o aveti de achitat si sa va indreptati impotriva medicului care a eliberat certificarul medical. Daca nu vad cm nu pot sa mi dau seama care e greseala sau a cui e.
Trebuie vazut raspunsul casei pe ce se intemeiaza refuzul la plata si daca acesta e chiar intemeiat.
Va multumesc pentru respuns!
Este vorba despre art 18 din Ordinul nr 60 / 2006 - din cate am inteles inscrierea gresita a codului de indemnizatie. Dar aceasta greseala nu a fost observata nici de medicul institutiei ?!?
mary75 a scris:

Va multumesc pentru respuns!
Este vorba despre art 18 din Ordinul nr 60 / 2006 - din cate am inteles inscrierea gresita a codului de indemnizatie. Dar aceasta greseala nu a fost observata nici de medicul institutiei ?!?

Din cite am vazut probabil ca e vorba de art 18 ind 1 , ati fost internata cu 06 - urgenta, platita 100 si externata tot cu urgenta , ceea ce nu e normal dispozitiile mentionate ale art 18 ind 1 din OMS 60 / 2006 - astfel cum a fost completat cu prevederile oms 175 / 2007, fiind in acest sens - Art. 18 indice 1. - La externarea pacientului din spital, medicul curant eliberează certificat de concediu medical în condiţiile art. 18, cu înscrierea codului de indemnizaţie corespunzător, cu excepţia codului de indemnizaţie de urgenţă (06)." Dupa cite se pre greseala nu a fost observata nici de medicul institutiei. Incercati totusi o intelegere cu angajatorul.

Din punctul meu de vedere suma incasata necuvenit si care trebuie recuperata este reprezentata de diferenta dintre concediul platit 100 % si cit se cuvenea a fi platit - daca acesta a fost motivul refuzului.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
orca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical mihaela david mihaela david am doua certificate medicale acordate amindoua la urgenta.intre ele nu exista nici o zi intrerupere si au acelasi cod de diagnostic . este valabil cel de-al ... (vezi toată discuția)
Certificat de concediu medical myry84 myry84 buna ziua.sunt in concediu medical din data de 06-06-2013.primul concediu este cu internare de 5 zile cod ind 06 initial si mai am inca 14 zile cod ind 01 in ... (vezi toată discuția)
Certificate medicale - calcul zile concediu medical Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.In art.37(1) din Ordinul 60/2006 apare sintagma\\"afectiuni diferite\\",astfel:\\"In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua ... (vezi toată discuția)