avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate SilentHuman

Activitate SilentHuman

Exista in Romania recunoasterea obiectorilor de constiinta? Daca da, ce pasi trebuiesc adresati pentru motive umanitare/politice si la ce institutie ma adresez?
De asemenea in cadrul acesta, exista o impunere a seviciului alternativ? Daca da, ce alternative exista pentru prestarea serviciului militar fara port de arme sau lucru in institutii sociale, ONG-uri sau OIG-uri?
gi-jane2 a scris:
Mai are copii?

Doar pe taica-miu divortat si pe unchiu-miu necasatorit (care nu a facut copii). Asta ma face singurul ei nepot. Prin gestul asta, ea isi asigura tranzitia mai usoara a averii catre descendenti (eu, evident). Iar dorinta de a avea certitudinea, ca nu va fi data afara si va fi ingrijita de mine, vine de la faptul ca cei doi fii ai ei deja au refuzat sau nu pot lucrul acesta. Cand te gandesti ca un barbat are grija de o batrana mai in varsta, nu-ti evoca o imagine prea buna... De asta ma gandesc ca imediat dupa achizitionarea apartamentului, a pus si presiune bunica pe mine, sa-mi gasesc sotie. Insa la rece gandind: ce femeie in ziua de azi, ia un barbat care este obligat sa tina in casa si sa ingrijeasca o batrana?

Eu imi doresc sa evit instanta si obligatia legala de a avea grija de cineva, pentru ca prin cate am trecut si cat mai am nevoie sa ma dezvolt ca barbat, abia pot sa am grija de mine. Prefer sa fiu independent fara casa...
Se va intoarce in vara... Care este totusi diferenta intre actul de donatie si imputernicirea de cont? Prin imputernicire, stiu ca mi se acorda dreptul de transfer al banilor, cu acordul titularului de cont. Inseamna ca nu sunt posesor al banilor?
De asemenea, ce aparare as avea din moment ce am aflat de conditiile ei, dupa achizitionarea apartamentului? As putea sa vand apartamentul, sa figureze ea ca proprietar, ca sa scap de instanta?
Buna ziua,

In momentul de fata am achizitionat un apartament in care sunt proprietar cu drepturi depline. Acesti bani au fost achizitionati din banii bunicii. Ea insa, mai doreste ca dupa intoarcerea ei in Romania, sa semnam un contract de habitatie, prin care: sa se faca dovada ca apartamentul a fost cumparat din banii ei, ca i se rezerva o camera (prin care viitoarea mea sotie nu o poate da afara) si sa fie ingrijita in caz de boala. Acesti bani au fost transferati prin comunul nostru acord si prin imputernicirea mea pe contul ei. Problema cu care ma lovesc, este ca aceste conditii mi-au fost comunicate de ea dupa ce am terminat semnarea contractului de achizitionare a apartamentului. Are bunica mea sanse legitime sa ma dea in judecata, ca nu vreau sa semnez aceasta noua clauza, din moment ce nu mi-a comunicat dinainte conditiile? De asemenea, vreau sa stiu si care sunt riscurile la care ma supun, daca semnez un astfel de contract.

Va multumesc!