avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut Chelaru

Activitate Ionut Chelaru

Multumesc frumos !
Am uitat sa mentionez ca discutia am avut-o in biroul unui notar care a zis ca putem sa facem in aceeasi zi .. eu am intrebat la alt notar care a zis ca se poate face doar dupa inregistrarea in cartea funciara a rezilierii..
Poate sa fi o intelegere intre el si notar ..ca mi-au lasat impresia ca se cunosc ..
Buna ziua !
Doresc sa achizitionez un teren care are trecuta in cartea funciara o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare catre altcineva.
M-am intalnit cu proprietarul de drept si cu cel care are promisiunea si au zis ca reziliaza promisiunea si fac eu act de vanzare-cumparare cu proprietarul de drept.
Intrebarea mea este daca se pot face cele 2 acte ( de reziliere a promisiunii si de vanzare-cumparare ) in aceeasi zi la notar.
Am inteles ca ar trebui sa treaca cateva zile de la reziliere..
Este legal sa facem cele 2 acte in aceeasi zi fara rscuri din partea mea ?

Multumesc frumos !
Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un teren intravilan ( petru care am dat un avans de 4500 lei cu chitanta de mana ) deoarece nu am reusit sa ajungem la un notar. Cel care vinde are o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu plata integrala a sumei, trecuta in Cartea funciara, dar nu a finalizat contractul de vanzare-cumparare cu proprietarul din carte.
In aceste conditii poate, poate cel care vinde sa imi faca o promisiune de vanzare-cumparare pana finalizeaza contractul de vanzare-cumparare, ca sa am si eu o certitudine ca il pot cumpara ? Sau ce alta solutie imi recomandati ..

Multumesc anticipat !