avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare si semnare act vanzare-cumparare

Buna ziua !
Doresc sa achizitionez un teren care are trecuta in cartea funciara o promisiune bilaterala de vanzare - cumparare catre altcineva.
M-am intalnit cu proprietarul de drept si cu cel care are promisiunea si au zis ca reziliaza promisiunea si fac eu act de vanzare-cumparare cu proprietarul de drept.
Intrebarea mea este daca se pot face cele 2 acte ( de reziliere a promisiunii si de vanzare-cumparare ) in aceeasi zi la notar.
Am inteles ca ar trebui sa treaca cateva zile de la reziliere..
Este legal sa facem cele 2 acte in aceeasi zi fara rscuri din partea mea ?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:23, 20 Ianuarie 2021
Trebuie să se înregistreze în Cartea Funciară rezilierea promisiunii și apoi faceți contractul de vânzare-cumpărare.
Multumesc frumos !
Am uitat sa mentionez ca discutia am avut-o in biroul unui notar care a zis ca putem sa facem in aceeasi zi .. eu am intrebat la alt notar care a zis ca se poate face doar dupa inregistrarea in cartea funciara a rezilierii..
Poate sa fi o intelegere intre el si notar ..ca mi-au lasat impresia ca se cunosc ..
Notarul garantează legalitatea actelor pe care le întocmește. Dacă un notar face actele în aceeași zi e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Promisiune contract vanzare cumparare Alexp93 Alexp93 Buna ziua ,am o intrebare legata de o promisiune de vc . In urma cu 4 luni am vandut casa propietate personala ,mostenire de la printii mei care au decedat ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un teren. cum verific daca acesta este intravilan sau extravilan? trinity2012 trinity2012 Buna ziua, As dori sa primesc, va rog, mai multe lamuriri in legatura cu rezolvarea urmatoarei situatii: Doresc sa cumpar un teren intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)