avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune contract vanzare cumparare

Buna ziua ,am o intrebare legata de o promisiune de vc .
In urma cu 4 luni am vandut casa propietate personala ,mostenire de la printii mei care au decedat .Fiind unicul mostenitor ,mostenirea s a facut rapid pentru a putea vinde .A fost facut promisiune bilaterala de vanzare cumparare unde am primit toti banii.In contractul vechi apare casa cu numar cadastral ,intabulare etc.In anul 2008 parintii mei au vandut o parte dinterenul pe care era construita casa ,mai exact 250 mp2 .In urma dezmembrarii au mai ramas casa si o alee cu teren in suprafata de 36 mp2.In desenul cadastritstului terenul ramas este numerotat cu C2 ,dar despre casa nu specifica nimic ,absolut nimic ,iar in mostenire a fost trecuta casa ,din ce este facuta cu numarul cadastral din primul contract .Acum pentru finalizarea promisiunii de vanzare ,la cartea funciara nu exista nimic despre casa ,absolut nimic .Am sunat acolo si mi au spus ca "s a pierdut orice informatie ",am facut cerere de revizuire dar n am primit intr o luna nici un raspuns .Acum proprietarul casei cu care am facut promisiunea ,vrea sa ma dea in judecata pentru a i da banii inapoi ,ca nu mai asteapta sa rezolv problema asta .Eu ce trebuie sa fac ?Are castig de cauza ? Nu sunt de rea credinta si vreau sa terminam actele ,nu e vina mea pentru ce s a intamplat,dar el nu intelege asta .Nu stiu ce sa fac ,sper sa nu imi ceara banii inapoi,fiindca cu banii de pe casa mi am cumparat o garsoniera.Multumesc
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 15:50, 26 Aprilie 2016
Va aflati intr-o situatie dificila,trebuia sa lamuriti situatia juridica a imobilului anterior incheierii promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare,poate sa va ceara restituirea pretului, in mod firesc cumparatorul vrea sa intre in posesia si proprietatea imobilului cumparat, mai ales ca a platit toti bani.
Multumesc pentru raspuns si timpul acordat.Notarul cu care au fost facute actele ,a spus ca nu e nici o problema si ca promisiunea se poate face fara probleme .Eram toti de fata cand ne a asigurat asta .Acum eu pot trage la raspundere pe cineva ?Pe cei de la cartea funciara ,notarul care a facut dezmembrarea si a uitat de casa ?Nu ma consider avand vre o vina in toata problema asta .Am avut incredere in notarul cu care am incheiat actele.Am 23 de ani si nu m am confruntat cu asa ceva .Multumesc
Dar la notar cand ati incheiat promisiunea de vanzare cumparare nu era extras ?
In mod normal la semnarea promisiunii notarul trebuia sa scoata de la cartea funciara un extras de informare,extras care costa 20 lei si acolo vedea ca sunt niste probleme .
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2016
vicar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea funciara Floroba Floroba Buna ziua , Doresc sa achizitionez un teren intravilan in Bucuresti si am facut la notariat cu vanzatorul o promisiune bilaterala de vanzare cumparare , ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia cum pot fi sigura ca acelasi teren nu a mai fost obiectul unui precontract si la altii ? la notariat se poate vedea daca un teren a mai fost vandut ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare imobiliare Mares121 Mares121 Vreau sa vând o casa și va rog sa mi dați sfaturi pentru a nu fi păcălit, escrocherit în fata notarul de către cumparator! (eventual notarul în ... (vezi toată discuția)