Multumesc mult. Raspunsul de la contabilitate a venit astfel: ''vanzarea aceasta catre clinica din Italia nu este livrare intracomunitara, este vanzare en detail catre o persoana juridica , cu tva. Care are si transport''.
Buna ziua, societate comerciala cu activitate de comert cu amanuntul produse specifice (cosmetice), vinde catre o societate comerciala din alt stat membru UE creme cosmetice. Livrarea se face cu DHL , cf codului fiscal operatiunea este scutita de TVA pt ca este o livrare intracomunitara. Este interpretat corect? In dep de contabilitate al societatii din Romania se interpreteaza ca fiind vanzare en detail catre o persoana juridica cu TVA, ceea ce mi se pare o eroare de interpretare, nicidecum un contabil neinformat:) . Ma poate ajuta cineva cu o parere?
Articolul 268dinCodul fiscal prevede că una dintrecondiţiile obligatorii pentru ca o livrare să fie impozabilă in România este ca locul acestei operaţiuni să fie în România. Dacă locul livrării nu se consideră în România, operaţiunea nu este impozabilă în România. -livrări intracomunitare- sunt livrări de bunuri care sunt transportate dintr-un stat membru înalt stat membru de furnizor, de cumpărător sau de un terţ în numele unuia dintre acestia. În lipsa transportului nu există livrare intracomunitară de bunuri, transportul intracomunitar fiind o condiţie de fond pentru a califica o operaţiune drept livrare intracomunitară. Livrarea intracomunitară de bunuri este scutită de TVA, dacă este justificată cu documente prevăzute în OMFP nr.103/2016.''
O entitate diplomatica in Romania are nevoie sa deschida un cont curent la o banca. Necesitatea deschiderii contului este data de nevoia de a primi fonduri de la organizatia mama pentru actiuni de binefacere si ajutorare . Este necesara inscrierea Ambasadei respective si in evidentele fiscale de la ANAF? Aceasta Ambasada nu va face tranzactii comerciale si nici activitati economice, este doar o punte de legatura intre finantatori si beneficiarii finali .
O societate comerciala cumpara un bun pe care il va inchiria unui centru de recuperare, este vorba de aparatura fizioterapie. Care este codul Caen necesar in statutul societatii pentru ca aceasta activitate sa se poata factura lunar catre centrul de fizioterapie?
Referitor la comertul online am urmatoarea situatie: O societate comerciala produce in Romania creme si integratori farmaceutici pe care le va vinde in clinici de fizioterapie, farmacii si online in Romania si doar online in spatiul UE. Am dori sa intelegem :
- Care sunt avizele si autorizatiile necesare desfasurarii acestei activitati de distributie?
- Cum trebuie pregatit ambalajul pentru vanzarea in UE (ma refer la limba prospectului si a descrierii produsului)?
- Ce se intampla cu TVA ul aferent tranzactiilor (Ingredientele vor fi cumparate atat din spatiul UE cat si din Romania)?
-Trebuie sa se inregistreze in scop de TVA si in statele unde vor comercializa , daca da care este pragul ?
Buna ziua,
Speta concreta: un angajat cu norma 8h , trece la norma 2 h si semneaza un alt CIM cu un alt SRL pt norma 8h. POtae in aceasta situatie sa pastreze functia de baza la SRL ul unde a trecut de la 8 la 2h?