buna ziua. am un birou individual de arhitectura din 2004,mentionez ca nu am alta sursa de venit. platesc contributie la casa de asigurari de sanatate, dar la casa de pensii si somaj, cum se procedeaza? eu functionez tot anul, dar nu am lunar incasari, platesc impozit anticipat trimestrial,si la sfarsitul anului regularizari. la casa de sanatate platesc tot asa. la pensii si somaj cum se va proceda?
buna seara. detin o locuinta p+e , pe latura de vest ma invecinez cu terenul unei scoli, in acest momnet este teren viran. eu la etaj pe acea latura am doua camere cu ferestre situate la 80 cm de limita proprietatii ( mentionez ca imobilul a fost construit in 1950). in acest momnet primaria doreste sa construiasca un corp de cladire ( sali de curs) p+2e inalt de 14 m, la 6 m de ferestrele mele. au facut un studiu de insorire care nu ideplineste conditia de o ora jumate de soare la solstitiu de iarna. eu sunt dispus sa le dau acord notarial dar ei spun ca nu este suficient, ei vor sa inchid ferestrele si sa pun eventual veluxuri pt a trece studiul de insorire. ma pot obliga sa inchid ferestrele?? eu am in curs un proiect de autorizatie pentru modificarea acoperisului si recompartimentare interioara. poate primaria sa nu imi dea autorizatia ? in certificatul de urbanism care e obtinut in august, primaria nu mi-a impus nici o conditie speciala referitoare la acest corp, cu toate ca se stia deja de el si incepusera demersurile. nu inteleg d c nu este suficient acordul notarial. va multumesc!
streasina este asa pt ca asa au fost construite acum 30 de ani cand s-au facut casele. am depus CU si mi s-a solicitat acordul vecinului. incerc sa vad daca reusesc sa iau acordul, dar pana acum nu prea am avut sanse...
buna ziua. nu stiu daca am postat bine subiectul aici , dar am nevoie de un sfat urgent. locuinta mea are o terasa descoperita la etaj pe care as dori sa o acopar, + recompartimentari la parter,conform CU am nevoie de acordul vecinului, locuintele fiind lipite si avand zid comun. streasina locuintei invecinate cade peste terasa mea aporx 60 cm. initial am vrut sa o modific pe cheltuiala mea insa vecinul nu este de acord, asa ca am gasit o solutie sa o acopar fara sa modific streasina, insa vecina nu vrea sa dea acordul sub nici o forma. de cateva zile s-a apucat de construit fara nici o autorizatie si ar avea nevoie de acordul meu...cum pot face sa construiesc, legal, pe baza unei expertize, fara acordul vecinului?