avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate Evamam

Activitate Evamam

Răspuns la discuția Vanzare teren agricol
Cine cunoaște constituția României și tratatul de funcționare al UE știe care sunt blestemățiile.

MihailZC a scris:



Evamam a scris:

Nu cumva contine legea 175/2020 reglementari care sunt in neconformitate cu anumite Articole din Constitutia Romaniei si din Tratatul de functionare a UE?


Si care credeti ca ar fi reglementarile acelea?

Cat de sigura sau nesigura este donatia unui teren extravilan? Actul donator poate fi atacat de mostenitori, stat etc?
Răspuns la discuția Vanzare teren agricol
Intarzierea publicarii normelor are oare o intentie bine definita? Nu cumva contine legea 175/2020 reglementari care sunt in neconformitate cu anumite Articole din Constitutia Romaniei si din Tratatul de functionare a UE? Daca da, s-ar putea sesiza comisia europeana CJUE? Care ar fii consecintele pentru Romania in cazul stabilirii unei noi incalcari legale UE?
Răspuns la discuția Vanzare teren agricol
Asta inseamna ca momentan nu se vinde si nu se cumpara nici un teren extravilan? Cat poate sa dureze publicarea normelor de aplicare? De ce nu se pot efectua tranzictiile, pana la publicarea normelor, dupa legea veche?
Răspuns la discuția Vanzare teren agricol
Raspuns la comentariul lui MihailZC: Dupa cate am inteles legea 175/2020 s-a publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 741 din 14 august 2020
Buna ziua,
sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In Iulie 2020 am vrut sa cumpar o casa cu ceva teren intravilan si extravilan in Romania. Deoarece actele nu erau gata (reinnoite) am facut cu vanzatorul un precontract de vanzare/cumparare, urmand ca la terminarea actelor sa facem un contract definitiv. Intre timp legea 17/2014 respectiv 175/2020 nu-mi mai permite cumpararea terenurilor extravilane.
Exista o alta modalitate de a dobandii aceste terenuri: donatie, arenda, etc.?
Casa, terenul intravilan si terenul extravilan se afla toate impreuna in acelasi loc.