avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren extravilan

Buna ziua,
sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In Iulie 2020 am vrut sa cumpar o casa cu ceva teren intravilan si extravilan in Romania. Deoarece actele nu erau gata (reinnoite) am facut cu vanzatorul un precontract de vanzare/cumparare, urmand ca la terminarea actelor sa facem un contract definitiv. Intre timp legea 17/2014 respectiv 175/2020 nu-mi mai permite cumpararea terenurilor extravilane.
Exista o alta modalitate de a dobandii aceste terenuri: donatie, arenda, etc.?
Casa, terenul intravilan si terenul extravilan se afla toate impreuna in acelasi loc.

Alte discuții în legătură

Vânzare teren extravilan eniko69 eniko69 Unchiul meu a semnat un contract de vânzare cumpărare cu un nepot în urmă cu 3 ani, în care i-a vândut un teren intravilan. Alături era și un teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AriaAlexandra AriaAlexandra Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am citit legea 17/2014 si 175/2020 si incerc sa imi dau seama cum sa procedez ca sa pot vinde un teren cat mai repede. Am ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru un schimb de terenuri bibliopod bibliopod As vrea sa fac un schimb de terenuri, mai precis sa schimb un teren arabil extravilan aflat in arenda cu un teren care este compus dintr-o parte de intravilan ... (vezi toată discuția)