avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare teren extravilan

Unchiul meu a semnat un contract de vânzare cumpărare cu un nepot în urmă cu 3 ani, în care i-a vândut un teren intravilan. Alături era și un teren extravilan, care, nu era obiectul vânzării. Acum a aflat întâmplător, dorind să vândă și acel teren extravilan, că acesta nu mai este proprietatea lui, a fost inclus în actul de vânzare - cumpărare. La verificarea actului a observat că la redactare apare un teren intravilan, dar fără a fi menționat, este introdus și nr topo al terenului extravilan. Nu s-a făcut nici un pas pentru a respecta dreptul de preemtiune al celorlalți coproprietari sau vecini de proprietate. Notarul la care a fost făcut contractul susține că a respectat întocmai dorințele cumpărătorului. Se poate anula parțial actul? Care este modalitatea de a-și recupera terenul?
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
eniko69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ilinca11 , utilizator 14:18, 27 Septembrie 2021
Vânzarea unui teren extravilan se face în baza legii 17/2014, modificata 175/2020. Nu prea se tine cont de dorința cumparatorului/vânzătorului.
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Ilinca11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan Evamam Evamam Buna ziua, sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate. In Iulie 2020 am vrut sa cumpar o casa cu ceva teren intravilan si extravilan in Romania. ... (vezi toată discuția)