avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce documente sunt necesare pentru un schimb de terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce documente sunt necesare pentru un schimb de terenuri

As vrea sa fac un schimb de terenuri, mai precis sa schimb un teren arabil extravilan aflat in arenda cu un teren care este compus dintr-o parte de intravilan (aproximativ 1000m), si o parte de extravilan.
Acesta din urma nu este in arenda.
Mai precizez ca persoana cu care vreau sa fac schimbul detine teren extravilan tot in tarlaua in care se afla terenul meu extravilan, urmand ca acesta sa ramana tot in arenda.
Terenurile sunt echivalente ca valoare si pentru determinarea echivalentei am avut in vedere grila notariala.

Ce documente sunt necesare?
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
bibliopod, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibliopod , utilizator 22:16, 7 Aprilie 2021
Pentru ambele terenuri, aceleasi documente ca in cazul unei vanzari, mai putin cele prevazute de legea 17/2014.
Acte de proprietate, documentatie cadastrala, certificat de atestare fiscala, contract de arenda pentru terenul arendat si adeverinta emisa de primarie privind nearendarea pentru terenul nearendat.
Adresati-va unui notar public.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan parcelar automecanica automecanica Am un teren în orasul Galati care inţial fost arabil extravilan apoi a fost trecut la teren intravilan extins.Acum plătesc impozit ca teren intravilan zona ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Scoaterea terenului din circuitul agricol (arabil si vie) krux krux Buna Ziua. Detin o suprafata de teren de 1070 mp. Acesta este compus din 185 mp arabil si din 885 mp vie, terenul fiind in intravilanul orasului. Aceste ... (vezi toată discuția)