avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Activitate ASBADE

Activitate ASBADE

Bună,

Am și eu o curiozitate în legătură cu schimbarea numelui de familie după căsătorie din motive educaționale.
Vreau să termin masterul cu numele de fată și să mă înscriu la doctorat tot cu numele de dinainte de căsătorie.
Problema e că între timp m-am căsătorit și, din presiuni sociale, am luat numele dr familie al soțului.

Totuși, aș vrea să revin la numele de fată până termin studiile.
Întrebare, este posibil asta, și dacă motivul este unul legal și întemeiat?

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Plata amenda online
Mulțumesc mult pentru ajutor. Asta căutam. Pe internet nu am găsit nici o lămurire.

Multă sănstate vă doresc!

latka a scris:

Atunci depuneti la primarie o cerere de restituire a acelei sume, in baza art. 168 din legea 207/2015 - codul de procedura fiscala, la care anexati dovezile platii facuta anul trecut si cea facuta anul acesta.
ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.

(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ]

Răspuns la discuția Plata amenda online
Plata nu am efectuat-o eu. Dacă o făceam, poate verificam. Amenda este de anul trecut din primăvară. Sincer, am și uitat că am avut-o.
Are aproape 1an. Eu am făcut plata amenzi cum am primit-o și cam aia a fost. Din pacate nu am platit personal impozitul si cine a fost nu si-a pus nici un semn de inttebare. Eu asta incerc sa rezolv. Acum, fara suparate, dar normal ca ma ducea capul sa arat dovada platii daca mi se parea ceva suspect.
latka a scris:

De ce nu ati lamurit unde este greseala, aratind dovada platii, acel mail de confirmare ? De ce nu ati facut reclamatie la primarie, ca sa va comunice in scris motivul neefectuarii operatiunii si unde au ajuns acei bani ? Nu poate nimeni sti, aici pe forum ce s-a intimplat, a cui a fost greseala. Poate a fost chiar a dvs. Puteati astepta cu plata taxelor, pina pe 31 martie.

Buna ziua!
Vin si eu cu o intrebare legata de plata unei amenzi, online, deoarece eram in timpul pandemiei.
Am platit amenda la SPIT Constanta ,etaxe, localitatea de domiciliu fiind in Cernavoda si, in urma platii, mi s-a trimis email de confirmare. Cu numar de inregisrare si tot.
Problema e ca, la plata impozitelor pe masina anul acesta, mi s-a comunicat ca nu a fost achitata amenda si a trebuit platit inca o data,
Acum, care e legea cu plata online a amenzilor si daca ar fi trebuit sa mai trimit confirmaea plati si catre alta institutie?

Va multumesc anticipat!