avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie în timpul căsătoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie în timpul căsătoriei

Bună,

Am și eu o curiozitate în legătură cu schimbarea numelui de familie după căsătorie din motive educaționale.
Vreau să termin masterul cu numele de fată și să mă înscriu la doctorat tot cu numele de dinainte de căsătorie.
Problema e că între timp m-am căsătorit și, din presiuni sociale, am luat numele dr familie al soțului.

Totuși, aș vrea să revin la numele de fată până termin studiile.
Întrebare, este posibil asta, și dacă motivul este unul legal și întemeiat?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 21:13, 15 Mai 2021
Bună seara,

Nu, nu este întemeiat, însă diplomele de master și de doctorat vor fi cu numele din certificatul de naștere (cel de fată). Știați asta? Dacă da, nu prea înțeleg ce vă deranjează numele din căsătorie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie ? Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o intrebare ....am o prietena a carei parinti sunt divortati de ceva timp si ea nu vrea sa mai poarte numele tatalui, a spus ca a avut ceva ... (vezi toată discuția)
Probleme eliberare diploma licenta dianam5 dianam5 Am o problema destul de complicată legată de sistemul universitar din România. M-ar ajuta foarte mult o parere avizata, in contextul in care am incercat ... (vezi toată discuția)
Numele de familie nancyadina nancyadina Buna ziua.In urma cu jumatate de an m-am ccasatorit si am luat numele de familie al sotului.Sunt medic de profesie si am multe diplome pe numele de fata,de ... (vezi toată discuția)