avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie ?

Buna ziua. Am si eu o intrebare ....am o prietena a carei parinti sunt divortati de ceva timp si ea nu vrea sa mai poarte numele tatalui, a spus ca a avut ceva conflicte cu el si din cauza aceasta nu mai doreste sa aiba vreo legatura cu el. Poate sa isi schimbe numele (vrea sa preia numele de familie al mamei) - e un motiv intemeiat ? si daca da - trebuie sa isi modifice numele si pe diplome si alte acte ? Va multumesc ! O zi buna va doresc .:)
Cel mai recent răspuns: Georgiana R , utilizator 15:50, 17 Septembrie 2010
Acest lucru este posibil pe cale administrativa insa, asa cum precizati si dumneavoastra in conditiile in care opereaza aceasta schimbare de nume va trebui sa isi schimbe toate actele de stare civila ( certificat de nastere, buletin, pasaport, eventual permis de conducere) implicit se va proceda si la mentionarea pe diplome a schimbarii intervenite.
Va multumesc pentru raspuns.
modificarea numelui va trebui facuta pe actele dansei, normal.
As mai avea o nelamurire. Prietena mea a terminat anul acesta facultatea si la anul cam pe vremea asta o sa isi ridice diploma dar ea figureaza cu numele actual,insa daca isi va schimba numele pana atunci ppresupun ca o sa reuseasca sa si-l modifice si pentru diploma de la anul...nu ? Dar in legatura cu diplomele actuale care este procedura??Se duce la un notar ? Va multumesc. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui silvia radu silvia radu Buna ziua ,am un baiat din prima casatorie nu am putu sa il trec pe numele actualului sot din cauza tatalui iar acum are 20 de ani si vrem sa il trecem pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie. Dan1312 Dan1312 Buna ziua !! Va rog sa-mi explicati in ce conditii se poate schimba numele de familie al unui minor din prima casatorie , minor aflat la mama in urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume amh amh Buna ziua. Am o problema cu numele, deoarece este scris in limba engleza, as dori sa modific cateva litere ca sa fie mai usor de citit in limba romana. ... (vezi toată discuția)