Buna ziua. Am si eu o intrebare ....am o prietena a carei parinti sunt divortati de ceva timp si ea nu vrea sa mai poarte numele tatalui, a spus ca a avut ceva conflicte cu el si din cauza aceasta nu mai doreste sa aiba vreo legatura cu el. Poate sa isi schimbe numele (vrea sa preia numele de familie al mamei) - e un motiv intemeiat ? si daca da - trebuie sa isi modifice numele si pe diplome si alte acte ? Va multumesc ! O zi buna va doresc .:)
Acest lucru este posibil pe cale administrativa insa, asa cum precizati si dumneavoastra in conditiile in care opereaza aceasta schimbare de nume va trebui sa isi schimbe toate actele de stare civila ( certificat de nastere, buletin, pasaport, eventual permis de conducere) implicit se va proceda si la mentionarea pe diplome a schimbarii intervenite.
As mai avea o nelamurire. Prietena mea a terminat anul acesta facultatea si la anul cam pe vremea asta o sa isi ridice diploma dar ea figureaza cu numele actual,insa daca isi va schimba numele pana atunci ppresupun ca o sa reuseasca sa si-l modifice si pentru diploma de la anul...nu ? Dar in legatura cu diplomele actuale care este procedura??Se duce la un notar ? Va multumesc. O zi buna.