avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui

Buna ziua ,am un baiat din prima casatorie nu am putu sa il trec pe numele actualului sot din cauza tatalui iar acum are 20 de ani si vrem sa il trecem pe numele nostru .Ce trebuie sa facem ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:22, 10 Septembrie 2010
baiatul isi poate schimba numele pe cale administrativa
Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa va depune o cerere la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul, sau la primaria ultimului loc de domiciliu avut in tara, in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie motivata si sa fie insotita de urmatoarele acte :
- copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
- un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
- cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
- orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare.
(1) Cetatenii romani pot obtine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativa a numelui de familie si a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, in conditiile prezentei ordonante.
(2) Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
h) cand persoana in cauza solicita sa poarte un nume de familie comun cu al celorlalti membri ai familiei, nume care a fost dobandit ca urmare a adoptiei, a mentinerii numelui la casatorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbari de nume aprobate anterior pe cale administrativa


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume razvanrzv razvanrzv Am 20 de ani si vreau sa imi schimb numele. De la varsta de 2 ani mama s-a recasatorit si eu am ramas cu acelasi nume si sunt singurul din familie cu nume ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie valentina1 valentina1 Buna seara,as vrea sa-i rog pe cei in masura sa ma sfatuiasca si pe mine intr-o problema Copilul meu va implini 18 ani in august,as vrea sa-i schimb numele de ... (vezi toată discuția)