avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda online
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda online

Buna ziua!
Vin si eu cu o intrebare legata de plata unei amenzi, online, deoarece eram in timpul pandemiei.
Am platit amenda la SPIT Constanta ,etaxe, localitatea de domiciliu fiind in Cernavoda si, in urma platii, mi s-a trimis email de confirmare. Cu numar de inregisrare si tot.
Problema e ca, la plata impozitelor pe masina anul acesta, mi s-a comunicat ca nu a fost achitata amenda si a trebuit platit inca o data,
Acum, care e legea cu plata online a amenzilor si daca ar fi trebuit sa mai trimit confirmaea plati si catre alta institutie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ASBADE , utilizator 12:02, 21 Ianuarie 2021
De ce nu ati lamurit unde este greseala, aratind dovada platii, acel mail de confirmare ? De ce nu ati facut reclamatie la primarie, ca sa va comunice in scris motivul neefectuarii operatiunii si unde au ajuns acei bani ? Nu poate nimeni sti, aici pe forum ce s-a intimplat, a cui a fost greseala. Poate a fost chiar a dvs. Puteati astepta cu plata taxelor, pina pe 31 martie.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Plata nu am efectuat-o eu. Dacă o făceam, poate verificam. Amenda este de anul trecut din primăvară. Sincer, am și uitat că am avut-o.
Are aproape 1an. Eu am făcut plata amenzi cum am primit-o și cam aia a fost. Din pacate nu am platit personal impozitul si cine a fost nu si-a pus nici un semn de inttebare. Eu asta incerc sa rezolv. Acum, fara suparate, dar normal ca ma ducea capul sa arat dovada platii daca mi se parea ceva suspect.
latka a scris:

De ce nu ati lamurit unde este greseala, aratind dovada platii, acel mail de confirmare ? De ce nu ati facut reclamatie la primarie, ca sa va comunice in scris motivul neefectuarii operatiunii si unde au ajuns acei bani ? Nu poate nimeni sti, aici pe forum ce s-a intimplat, a cui a fost greseala. Poate a fost chiar a dvs. Puteati astepta cu plata taxelor, pina pe 31 martie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci depuneti la primarie o cerere de restituire a acelei sume, in baza art. 168 din legea 207/2015 - codul de procedura fiscala, la care anexati dovezile platii facuta anul trecut si cea facuta anul acesta.
ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.

(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ]
Mulțumesc mult pentru ajutor. Asta căutam. Pe internet nu am găsit nici o lămurire.

Multă sănstate vă doresc!

latka a scris:

Atunci depuneti la primarie o cerere de restituire a acelei sume, in baza art. 168 din legea 207/2015 - codul de procedura fiscala, la care anexati dovezile platii facuta anul trecut si cea facuta anul acesta.
ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.

(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contestat o amendă de circulație, dar cei de la impozite și taxe mi-au luat din cont valoarea amenzii. aș putea recupera banii? Alexandrup4 Alexandrup4 Bună am luat o amenda de circulație pe care nu am plătit-o dar am contestato, procesul nu a avut loc încă și nu am primit răspuns dacă se anulează sau ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma ... dana manea dana manea Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma de bani, iar instnta de judecata a transformat-o in avertisment iat tu ai achitat jumatate din ... (vezi toată discuția)