avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am contestat o amendă de circulație, dar cei de la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am contestat o amendă de circulație, dar cei de la Impozite și taxe mi-au luat din cont valoarea amenzii. Aș putea recupera banii?

Bună am luat o amenda de circulație pe care nu am plătit-o dar am contestato, procesul nu a avut loc încă și nu am primit răspuns dacă se anulează sau rămâne valabila amenda, problema e ca cei de la taxe și impozite miau reținut din contul bancar valoarea amenzi. Oare as putea primi bani înapoi?
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:18, 16 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

Alexandrup4 a scris:

problema e ca cei de la taxe și impozite miau reținut din contul bancar valoarea amenzi.

Cum de au facut aceasta operatiune ? In mod normal ar fi trebuit sa primiti o instiintare (somatie) legata de acea datorie fiscala.
[ link extern ]
[ link extern ]
Pentru ca birocratia e mare, asteptati sa obtineti o hotarire definitiva in cazul procesului/proceselor dvs.
Pe baza unei copii a acelei hotariri puteti sa va cereti banii inapoi conform art. 168 din acelasi cod de procedura fiscala:
ART. 168 Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma ... dana manea dana manea Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma de bani, iar instnta de judecata a transformat-o in avertisment iat tu ai achitat jumatate din ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda auto Nusha56 Nusha56 Buna seara Care este procedura de recuperare a unei amenzi auto in urma castigarii procesului cu Politia rutiera ? Data platii amenzii:9.06.2019 Data ... (vezi toată discuția)