avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera platita deja si adaugata la plata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera platita deja si adaugata la plata taxelor, ca si plata executorie

Buna ziua,
Am nevoie de ajutor dvs pentru următoarea situatie. In 2023 am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale, amenda pe care eu am achitat-o in termenul de 24h, la posta localitatii de deplasare. Anul acesta, odata cu plata impozitelor mi-a fost adaugata aceasta amenda (ce a fost achitata deja) ! Mentionez ca la impozit a fost adaugata cu mentiunea executorie.. presupunand ca o fi fost intocmit vre-un dosar in urma caruia era necesar sa fi fost si eu instiintat prin posta!..
Am platit impozitul fiind obligat insa sa achit in plus si aceasta suma adaugata ca si neplata a acelei amenzi Radar. (ce a fost achitata deja in termenul de 24h)....
Care e procedura, va rog, pentru a-mi recupera banii plătiți in plus pentru aceasta amenda?
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 4 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti la administratia financiara o cerere de restituire a sumei incasate in plus, insotita de o copie a dovezii efectuarii acelei plati in 2023.
ART. 168 Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!am o nelămurire.am primit o amendă contravențională ... Anca Mirulescu Anca Mirulescu Bună ziua!Am o nelămurire.Am primit o amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, pe care am achitat-o în termen de 15 zile cu 1.250 de ... (vezi toată discuția)
Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma ... dana manea dana manea Daca ai primit o amenda contraventionala constand intr-o suma de bani, iar instnta de judecata a transformat-o in avertisment iat tu ai achitat jumatate din ... (vezi toată discuția)
Am contestat o amendă de circulație, dar cei de la impozite și taxe mi-au luat din cont valoarea amenzii. aș putea recupera banii? Alexandrup4 Alexandrup4 Bună am luat o amenda de circulație pe care nu am plătit-o dar am contestato, procesul nu a avut loc încă și nu am primit răspuns dacă se anulează sau ... (vezi toată discuția)