avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia Milazzo

Activitate Claudia Milazzo

Fostul meu soț locuieste in Germania si nu vine la proces. Avocatul lui a formulat întâmpinarea si va fi reprezentat de acesta.
Avocata mea, mi-a spus să nu iau cuvantul, pentru ca am angajat-o pe ea. Din acest motiv, am întrebat avocata daca va explica ea cum de fostul meu soț trimite mai mulți bani decât a cerut instanța, si anume ca acesta trimite si alocația de stat impreuna cu pensia de întreținere pentru copii. Aceasta (avocata) mi-a spus că nu va spune nimic, fiindca pe judecător nu il intereseaza, daca fostul meu soț a spus adevărul sau nu, relevant este doar ce declara martorii!!! Am rămas câteva zile socata de acest raspuns! Va spun sincer ca am si plâns, la gândul că își bate joc de mine.



Dapix a scris:

La un proces civil părțile implicate pot declara orice consideră că este în apărarea lor. Declarațiile sunt vorbe care îl pot interesa pe judecător sau le poate ignora.

Declarațiile martorilor sunt sub jurământ, și aceștia pot răspunde penal daca spun neadevăruri.
Judecătorul judecă după probele din dosar, nu exclusiv pe ce declară pârâtul sau reclamantul.

Și afirmațiile martorilor trebuie coroborate cu o adeverință de la locul de muncă al fostului soț, în care sa fie trecut oficial și autentic venitul lunar net. Deci și declarațiile martorilor trebuie dovedite prin înscrisuri.

Instanța de judecată poate trimite o adresă la angajator prin care să ceară veniturile părintelui care este obligat la plata întreținerii copiilor.

Buna! La proces este vorba despre recalcularea pensiei alimentare, datorită faptului că am aflat ca sotul meu între timp lucrează.
Fostul sot a plătit până acum suma cerută de instanță acum 2 ani la divorț, cand a declarat că nu are venituri.
In intampinare, fostul soț a declarat că trimite mai mulți bani (din proprie inițiativă), dar nu specifica faptul că ce trimite in plus este de fapt alocația de stat pe care el o primește pentru copii.
Eu personal, nu l-am acuzat cu nimic, dar nu sunt de acord cu formularea acestuia, nefiind reală.
Va multumesc pentru raspuns!

Dapix a scris:

Fostul soț are dreptul să se apere de acuzațiile pe care i le aduceți dumneavoastră. Daca îl acuzați exagerat în fața judecătorului, el are dreptul să se apere și sa declare realitatea. Judecătorul este imparțial și are tot interesul să afle adevărul.
Judecătorul judecă după probele de la dosar, nu după vorbe.

Cereți instanței să ceară o adeverită cu salariul net de la locul de muncă al soțului, lăsați vorbele.

Buna ziua! Abia acum am vazut raspunsul. Avocata mea mi-a explicat că nu este relevant ce a declarat fostul meu soț în intampinare, ci doar declarația martorilor. Mi-a spus că dacă nu sunt de acord cu ce a declarat fostul meu soț în intampinare sa merg la poliție și să fac o plângere, fiindca judecătorul nu este interesat de aceste aspecte.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
La procesul pentru recalcularea pensiei alimentare, fostul meu soț a declarat că plătește mai mult decât a fost obligat de instanță. La pensia alimentara, acesta adauga alocația de stat, dar nu specifica acest fapt, indicând in eroare cititorul intampinarii.
Sa inteleg ca judecătorul nu este interesat de adevăr fiindcă fostul meu soț nu are calitatea de martor si ca poate spune orice bazaconie acesta dorește?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua! Imi este greu sa inteleg... Instanța nu este interesată de adevăr?

Radu Gabrian a scris:

Sotul dvs nu poate fi tras la raspunde pentru marturie mincinoasa intrucat nu are calitatea de martor.
Nu exista motive intemeiate pentru a fi admisa nici plangerea pentru fals in declaratii.

Fals în declarații
Acum 2 ani am divorțat, iar la divorț, fostul meu soț a declarat că e șomer. Poate fi tras la raspundere, daca se dovedeste ca a mințit în fața instanței?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Luna trecută am depus prin avocat o cerere pentru recalcularea pensiei alimentare. Nici nu am ajuns la programarea instanței, ca sotul meu a si reacționat prin avocatul lui si a trimis o cerere instanței, pentru a mari suma alocației, dar nu dorește calcularea sumei in functie de salariul acestuia.
Fiindca in scrisoarea soțului sunt multe discrepanțe, doresc si eu sa ma adresez judecătoriei in scris, având mai multe de explicat, fiindu-mi teama ca la programare instanței nu voi avea timpul necesar și ca voi fi doar întrebată de judecător anumite lucruri.
Pot sa scriu si eu o scrisoare inainte de a ajunge în instanță?
Mentionez ca sotul meu primește alocație din partea statului german pentru copii, suma pe care el o declara ca o plătește din propriul buzunar, dar mai sunt si alte lucruri ce trebuie, după părerea mea, clarificate anticipat.
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns. Pensia este fixa, dar s-a luat în vedere faptul că e "somer", asa ca este o sumă mica. Am aflat unde lucrează, dar nu stiu cum sa aflu, daca la momentul divorțului, sotul meu era angajat.
Buna ziua, acum 2 ani am divorțat de sotul meu. La proces el a declarat prin avocat ca e șomer. Pensia alimentara pentru cei 2 copii, care au rămas la mine, a fost calculată în funcție de această declarație. Acum 2 luni am aflat ca lucrează, dar ca ar fi lucrat si in perioada in care el a declarat că e șomer. Cum pot afla daca el a lucrat i acea perioadă, având în vedere că lucrează în Germania? Prin care autoritate pot primi această informație? Iar în cazul în care s-ar dovedi că a mințit la proces, se poate recupera diferenta sumei de alocatie?
Va multumesc anticipat!