avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul a declarat la divorț ca e șomer. Daca se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul a declarat la divorț ca e șomer. Daca se dovedeste ca a mințit, se poate recupera diferenta de alocatie?

Buna ziua, acum 2 ani am divorțat de sotul meu. La proces el a declarat prin avocat ca e șomer. Pensia alimentara pentru cei 2 copii, care au rămas la mine, a fost calculată în funcție de această declarație. Acum 2 luni am aflat ca lucrează, dar ca ar fi lucrat si in perioada in care el a declarat că e șomer. Cum pot afla daca el a lucrat i acea perioadă, având în vedere că lucrează în Germania? Prin care autoritate pot primi această informație? Iar în cazul în care s-ar dovedi că a mințit la proces, se poate recupera diferenta sumei de alocatie?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:23, 21 Ianuarie 2021
Din urma puteti recupera (sau nu) in functie de modalitatea in care e stabilita pensia, concret, in hotararea dv. Daca aveti o pensie raportata la venit, puteti recupera, daca nu, nu. Daca pensia e fixa, introduceti cat mai rapid o actiune de marire a pensiei. Aveti nevoie de date despre locul lui de munca.
Multumesc pentru raspuns. Pensia este fixa, dar s-a luat în vedere faptul că e "somer", asa ca este o sumă mica. Am aflat unde lucrează, dar nu stiu cum sa aflu, daca la momentul divorțului, sotul meu era angajat.
Nu mai conteaza acum, sunt sanse mici sa obtineti din urma. Faceti cat mai repede actiune de marire a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara ameliamutu ameliamutu buna seara am primit hotararea de divort si pe ea este scris ca sotul meu este obligat sa imi plateasca pensie alimentara pt copil incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)