Buna ziua, acum 2 ani am divorțat de sotul meu. La proces el a declarat prin avocat ca e șomer. Pensia alimentara pentru cei 2 copii, care au rămas la mine, a fost calculată în funcție de această declarație. Acum 2 luni am aflat ca lucrează, dar ca ar fi lucrat si in perioada in care el a declarat că e șomer. Cum pot afla daca el a lucrat i acea perioadă, având în vedere că lucrează în Germania? Prin care autoritate pot primi această informație? Iar în cazul în care s-ar dovedi că a mințit la proces, se poate recupera diferenta sumei de alocatie?
Va multumesc anticipat!
Din urma puteti recupera (sau nu) in functie de modalitatea in care e stabilita pensia, concret, in hotararea dv. Daca aveti o pensie raportata la venit, puteti recupera, daca nu, nu. Daca pensia e fixa, introduceti cat mai rapid o actiune de marire a pensiei. Aveti nevoie de date despre locul lui de munca.
Multumesc pentru raspuns. Pensia este fixa, dar s-a luat în vedere faptul că e "somer", asa ca este o sumă mica. Am aflat unde lucrează, dar nu stiu cum sa aflu, daca la momentul divorțului, sotul meu era angajat.
Pensia alimentara
Magda_33
buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)