avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate SLUMINITA

Activitate SLUMINITA

Ma poate ajuta cineva sa ma indrume care ar fi primul pas?
Buna seara! Sunt casatoriti de 2 ani cu sotul meu avem impreuna 2 copilasi me am tot certat impacat iar acum continua certurile si jignirile am ajuns sa nu ne mai suportam in nici un fel.. In acest timp am cumparat si o casa pe numele la amandoi. noi locuiam in alta casa bun dobandit inainte de casatorie. el mia zis sa imi fac bagajul si sa plec la mama mea am luat copii si am plecat. Nu ma lasat sa stau in casa cumparat a impreuna motivul fiind ca el a muncit pentru banii care am cumparat casa
...Dar banii au venit din surventii pe animale contribuind fiecare la mentinerea acest ora pentru binele familiei eu fiind casnica cu 2 copilasi gemeni.
Toate actele sunt la el si nu pot depune divort.. Ce pot face?
Aș putea pleca cu copii la mama mea .M ar putea ajuta să stea ea cu copii și eu să îmi găsesc un serviciu
Bună seara! Domnule avocat Sunt Căsătorită de 1 an cu soțul meu și avem împreună 2 copii de 1 anișor ,soțul meu este foarte violent verbal și chiar lovindu mă o data dar am trecut cu vederea ,certurile persistă zi de zi și as dori să închei această căsătorie. El mă amenință că îmi ia copii neavând o casa a mea el având casa lui ,animale dobandite înaintea căsătoriei și lucrează în construcții are o echipa dar fără acte..Ce pot face ? Aproape zi de zi mă umilește din c...și alte cuvinte nu mă scoate.
Vă mulțumesc mult pentru informații

IONEL ILIE a scris:

Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaște pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.
Acțiunea în stabilirea paternității din afara căsătoriei aparține copilului și se pornește în numele lui de către mamă, chiar dacă este minoră, sau de către reprezentantul lui legal.
Acțiunea în stabilirea paternității poate fi pornită și împotriva moștenitorilor pretinsului tată.
Paternitatea se prezumă dacă se dovedește că pretinsul tată a conviețuit cu mama copilului în perioada timpului legal al concepțiunii.
Dreptul la acțiunea în stabilirea paternității nu se prescrie în timpul vieții copilului.

Este necesar, în prealabil, să se stabilească filiația față de tată, apoi puteti solicita dezbaterea succesiunii.

Vă mulțumesc mult pentru informații.

Avocat Neagu Elena a scris:

Pana la urma, ei nu se fac vinovati de nimic, doar profita de pe urma unei conjucturi.
Era de datoria mamei dvs si apoi a dvs cand ati devenit majora sa nu ramaneti in pasivitate si sa va castigati dreptul de a fi recunoscuta de tata pe calea instantei de judecata.
Nu este tarziu nici acum sa solicitati repunerea dvs in drepturi.

Bună seara! Am 31 de ani ..Rudele din partea tatălui stiu de existenta mea încă de mică doar că dacă nu sunt în acte acum nu vor să mă recunoască după moartea tatălui meu.

gi-jane2 a scris:

cati ani aveti dvs ?aveati legatura cu tatal dvs ?

Domna Avocat dacă nici o rudă din partea lui nu ar vrea să facă testul ,ce pot face?

Avocat Neagu Elena a scris:

Contactati urgent un avocat pentru a va consilia in amanunt in aceasta problema si pentru deschiderea imediata a actiunii in instanta.
Din moment ce nu ati fost recunoscuta de tatal dvs, in fata legii, nu sunteti mostenitorul acestuia ci o persoana straina de mostenire.
Averea defunctului va fi culeasa de rudele ramase in viata, in ordinea gradului de rudie: parinti, frati, unchi, matusi, restul rudelor mai indepartate sau statul in lipsa oricaror mostenitori in viata si care sa accepte mostenirea.
Trebuie sa deschideti un proces pentru stabilirea paternitatii fata de tatal dvs, testul ADN pentru stabilirea gradului de rudenie urmand sa il faceti cu o ruda din partea tatalui.

Bună ziua! Domnule avocat dacă tatăl meu biologic nu ma recunoscut dar sunt fiica lui și el între timp a murit și a rămas o garsonieră moștenire,sunt singura fiică .Cum pot proceda?