Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaște pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.
Acțiunea în stabilirea paternității din afara căsătoriei aparține copilului și se pornește în numele lui de către mamă, chiar dacă este minoră, sau de către reprezentantul lui legal.
Acțiunea în stabilirea paternității poate fi pornită și împotriva moștenitorilor pretinsului tată.
Paternitatea se prezumă dacă se dovedește că pretinsul tată a conviețuit cu mama copilului în perioada timpului legal al concepțiunii.
Dreptul la acțiunea în stabilirea paternității nu se prescrie în timpul vieții copilului.
Este necesar, în prealabil, să se stabilească filiația față de tată, apoi puteti solicita dezbaterea succesiunii.
Pana la urma, ei nu se fac vinovati de nimic, doar profita de pe urma unei conjucturi.
Era de datoria mamei dvs si apoi a dvs cand ati devenit majora sa nu ramaneti in pasivitate si sa va castigati dreptul de a fi recunoscuta de tata pe calea instantei de judecata.
Nu este tarziu nici acum sa solicitati repunerea dvs in drepturi.
cati ani aveti dvs ?aveati legatura cu tatal dvs ?
Contactati urgent un avocat pentru a va consilia in amanunt in aceasta problema si pentru deschiderea imediata a actiunii in instanta.
Din moment ce nu ati fost recunoscuta de tatal dvs, in fata legii, nu sunteti mostenitorul acestuia ci o persoana straina de mostenire.
Averea defunctului va fi culeasa de rudele ramase in viata, in ordinea gradului de rudie: parinti, frati, unchi, matusi, restul rudelor mai indepartate sau statul in lipsa oricaror mostenitori in viata si care sa accepte mostenirea.
Trebuie sa deschideti un proces pentru stabilirea paternitatii fata de tatal dvs, testul ADN pentru stabilirea gradului de rudenie urmand sa il faceti cu o ruda din partea tatalui.