Buna ziua,
Lucrez in domeniul bugetar. Sunt referent resurse umane. A implinit ieri varsta de pensionare. I-am depus dosarul de pensionare si i-am facut decizia de incetare a CIM. Sefa serv.a zis ca se mai poate pastra in activitate. Eu am insistat ca nu, odata implinita varsta de pensionare la bugetari nu mai poate sta in activitate. Va rog sa ma ajutati daca am dreptate cu o lege anume, concret negru pe alb. Nu vreau sa cad eu de vina mai tarziu. Va multumesc!
Sunt angajatorul. Am angajat o vanzatoare cu contract de munca. Are 3 luni de cand lucreaza. In nenumarate randuri i-am spus verbal fara in scris: ca nu sesiseaza in scris lipsa marfurilor la primirea lor, nu aranjeaza marfa pe raft in ordinea primirii, nu marcheaza cu preturi marfa primita, nu mai stie ce produse are in magazin, nu elibereaza bonuri de casa tuturor clientilor, punand capac ultima mi s-au plans cativa clienti fideli ai magazinului ca a vorbit urat cu ei repezindu-i.
O pot concedia fara preaviz dupa efectuarea stocului sau macar s-o sanctionez cu 5-10% din salar pe perioada preavizului?