avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Pompilui Avram

Activitate Pompilui Avram

Răspuns la discuția DEMOLARE GARD BETON
asta ar fi culmea
Am obtinut o servitute de trecere auto Nu se poate folosi deoarece este obturata de un gard de beton care apartine proprietarului pe terenul caruia se exercita servitute . Cine are obligatia de a demola portiunea de gard pentru a se putea patrunde pe servitute ? Proprietarul gardului pentru a inlatura obstacolul , sau eu ca beneficiar al servitutii pe care nu o pot folosi ?
Un politist " s-a autosesizat " asupra faptuui ca detin arme fara permis , dupa ce acesta m-ar fi verificat in registrul national al detinatorilor de arme , munitii etc , in care acesta sustine ca nu figurez , A obtinut un mandat de perchezitie , au facut perchezitia si le-an dat un revolver la care am permis dar acesta nu era vizat la timp , dar exista totusi . Mi-au facut dosar pena care astazi este supus renuntarii la urmarirea penala . Intrebarea este : acesta proba cum ca am permisul expirat este valabila in conditiile in care s-a descoperit in urma unei perchezitii pe baza unui mandat obtinut cu date nereale . Eu am document din care rezult faptul ca eram in baza de date a politiei . Daca se verifica temeinic iar politistul ma gasea in baza e date ca detinator de permis ( chiar si nevizat ) nu cred ca se mai elibera un mandat de perchezitie si eram numai invitat la politie cu permisul si pistolul. Deci aceasta proba este valabila ?
De 20 de ani nu a fost vizat un permis de port arma neletala . Acesta fapta ar putea fi prescrisa conf art 154 ncpp 1- e ?
Răspuns la discuția PARTE CIVILA IN PROCES PENAL
pentru distrugerea unui telefon mobil scump de catre o politista in timpul unei perchezitii efectuate sub un motiv nereal
Un inculpat in proces penal se poate constitui ca parte civila pentru a cere daune chiar in procesul penal in care este judecat ?
Discuție DONATIE
In anul 2022 am donat o proprietate fiicei noastre . Acum aceasta pleaca definitiv din tara , si nu se mai intoarce . Doreste sa ne doneze noua ca fost proprietari , parintii ei , acestra donatie . Se poate redona ??
Răspuns la discuția CALITATE PROCESUALA
este vorba de intrarea in legalitate cu o constructie fara autorizatie - cale de acces .
Am fost chemat in judecata ca parat . Intre timp am instrainat imobilul , nu mai sunt proprietarul imobilului in discutie . In aceasta situatie mai am calitate procesuala ?
Răspuns la discuția INTREA IN LEGALITATE CONSTRUCTIE
Am intrebat daca eu ca si NOU proprietar , pot fi OBLIGAT sa inru in legalitate cu aceasta constructie edificata de catre FOSTUL proprietar . Eu NU am nici un interes ca fac cheltuieli .