avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEMOLARE GARD BETON
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEMOLARE GARD BETON

Am obtinut o servitute de trecere auto Nu se poate folosi deoarece este obturata de un gard de beton care apartine proprietarului pe terenul caruia se exercita servitute . Cine are obligatia de a demola portiunea de gard pentru a se putea patrunde pe servitute ? Proprietarul gardului pentru a inlatura obstacolul , sau eu ca beneficiar al servitutii pe care nu o pot folosi ?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:15, 30 Decembrie 2023
Daca hotararea judecatoreasca a fost emisa inainte de a se construi gardul, instanta trebuia sa treaca si in sarcina cui revine demolarea. In mod nomal, demolarea revenea proprietarului terenului.
Daca ati obtinut o hotarare judecatoreasca cand gardul era deja construit, in mod normal, daca doriti sa aveti drum de servitute, dvs. trebuie sa demolati gardul si sa platiti lucrarile aferente. Atentie, patrundeti pe proprietatea cuiva si aveti nevoie de acceptul acestei persoane.
proprietarul, pe cheltuiala dvs
asta ar fi culmea
mai intrebati Pompilui Avram a scris:
asta ar fi culmea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine va trebui sa obtina autorizatia ? Pompilui Avram Pompilui Avram Am obtinut o servitute de trecre prin gradina unui vecin . Aceata servitute are doua capete . Unul la mine in curte , celalalt la drumul comunal . Pentru ... (vezi toată discuția)
Domeniu public Cerisor Cerisor Detin o proprietate care a fost inundata in mod repetat din cauza vecinilor care au construi un zid la drum prin care au obturat un canal de scurgere a apelor ... (vezi toată discuția)
Nereguli benzinarie ginitza ginitza buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)