avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate Cornely

Activitate Cornely

Reamplasarea contorului de energie electrica din interiorul casei, în exterior, cărei legislații se supune? Menționez faptul ca în urma cu 2 luni au schimbat gratis contorul din interiorul casei de vacanta (vecinul are cheia casei, noi nefiind în permanenta acolo), însă nu l-au scos în exterior, deși se pare ca nu mai e voie ca acestea sa fie montate în interiorul casei. La acel moment au schimbat toate contoarele "expirate" din sat. Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns.
De exemplu, faptul ca nepotul respectiv pleacă în concediu, fără bunicul, deci nu ii poate prepara hrana zilnica asa cum este stipulat în contractul de întreținere, ar putea fi un aspect de neîndeplinirea a obligațiilor? Procurarea de alimente este asigurata online, la domiciliu, însă creditorul gătește. În contract apare: asigurarea hranei zilnice prin procurarea de alimente și prepararea hranei.
raluk0207 a scris:

În condițiile în care se dovedește ca nepotul nu își îndeplinește obligația de întreținere.

Contract de întreținere
Poate fi contestat un contract de întreținere în care creditorul obligației de întreținere (78 ani, cu adeverință medicala la data semnarii acestuia) transmite dreptul de proprietate asupra cotei lui si transcrierea in CF, unui nepot? În ce condiții? Mulțumesc
Solicitare date cu caracter personal de la Evidenta persoanelor.
Care sunt informațiile minime necesare pentru a putea solicita date cu caracter personal de la Evidenta persoanelor? Mulțumesc
Procedura medierii- obiectul cauzei: pretenții durata proces
Am primit de la Tribunal o solicitare de a transmite cererea de chemare în judecată împotriva Statului roman prin Ministerul finanțelor, în 2 exemplare (eu depusesem online, intr-un singur exemplar), iar la finalul documentului respectiv se precizează faptul ca potrivit L. 192/2006 exista posibilitatea soluționării litigiului (pretenții durata proces), prin procedura medierii.
Ce presupune acest lucru? Care ar fi avantajele/dezavantajele? Mulțumesc
Este adresa găsită pe site-ul MFP: B-dul Libertății, nr.16, Sector 5, cod 050706, Bucureşti?

Cornely a scris:

Care este sediul pârâtului STATUL ROMÂN - PRIN MINISTERUL FINANŢELOR ce trebuie precizat în cererea de chemare în judecată?

Care este sediul pârâtului STATUL ROMÂN - PRIN MINISTERUL FINANŢELOR ce trebuie precizat în cererea de chemare în judecată?
Nu, nu am avocat, iar acest forum mi-a clarificat multe aspecte astfel încât pe intreaga perioadă a procesului penal (>8 ani), sa-mi fie admise toate acțiunile.
De ce considerați/afirmați ca nu voi primi despagubiri? Între timp am găsit spete privind durata excesiva a procesului penal în care statul a fost obligat sa acorde despagubiri. Mulțumesc
Ca urmare a contestatiei formulate privind durata procesului penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria "X", azi Judecatorul de drepturi și libertati a dispus admiterea acesteia și a fixat un termen de 6 luni pentru soluționarea cauzei penale conform art. 327 din Cpp, fără cale de atac. Poate fi folosita aceasta hotărâre pentru a se cere despăgubiri pentru durata excesiva, care a dus la clasarea cauzei prin prescrierea faptei, in baza prevederilor art. 1357 Cod civil: „Cel care cauzează altuia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârşită cu vinovăţie, este obligat să îl repare”, cât şi pe prevederile art. 6 şi 8 din cadrul CEDO.
Mulțumesc