avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian8479

Activitate Lucian8479

Răspuns la discuția Linistea locatarilor Lege 61/1991
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emană animalele asemenea mirosuri, dacă nu li se asigură o igienă adecvată și permanentă, doar sunt animale.
Oricum, cu tot respectul, dar topicul este altul, nu despre animale....

POMPILLIA a scris:

Cum să emane miros pestilențial pisicile și câinii de la bloc? Poate emană apartamentul în sine dacă e plin de gunoi și murdar. Eu am pisici și nu am niciun miros în apartament.

Dacă vecinii aleg să încalce legea, e decizia lor, si o vor face pe propria răspundere.

hotumattua a scris:

În afara orelor prevăzute de lege, puteți aduce la exasperare vecinii fără a fi sacționat. Unii au câini, pisici, emană un miros pestilențial, etc. Limita este dată de momentul în care, vecinii exasperați, aleg să încalce ei legea... Ați înțeles sper. Nu vă sfătuiesc.

Lucian8479 a scris:

Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de muzică, este considerată contravenție, in temeiul aliniatelor 25 si 26 ale Art. 2 / Legea nr. 61 / 1991?
Ce inseamna termenul "tulburarea fara drept a liniștii locuitorilor"? Cum se decide cand este sau nu in drept, persoana respectivă? Are legatură cu calitatea de inscris la o scoala de muzică, sau cu intervalul orar? Sau cu ambele, sau cu nici una?
Multumesc

Initiatorul doreste sa afle, daca poate fi sanctionat in cazul in care exerseaza (e un instrument de suflat) respectând intervalele orare de liniste stabilite de lege (aliniatul 26) si le respecta si pe cele stabilite de administratia blocului.

pop_m a scris:

Acuma depinde si de instrument - una e o vioara, alta un set de tobe.
Nici speta nu e clara, ce se doreste? O analiza sintactica a legii? Sau este o situatie in desfasurare, initiatorul a fost reclamat si (eventual) urmeaza a fi amendat, sau a fost amenintat ca...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi reclamat in afara orelor de liniște, dar atunci intrebarea este: ce rost mai are intervalul de liniște (ma refer la cel din zi, nu din noapte), dacă și in afara acestuia, trebuie sa asiguram linistea ca și in interiorul acestuia? Cred ca pt maximum 2 ore de studiu al instrumentului (de exersat), nu moare nici un vecin.
Va multumesc, totusi, la ce se referă termenul "tulbură fără drept"?

Aliniatul 25 al art.2, vorbeste despre tulburarea linistii cu un obiect, aparat sau prin larmă sau strigăte. Nu spune nimic despre instrumente muzicale.
Aliniatul 26 însă, vorbeste exclusiv, printre altele, despre "instrument muzical" și despre intetvalele orare de liniște.

În sensul reducerii la logica minimă, aceste 2 aliniate, sunt redundante.
Mai mult, daca nici in afara intervalelor de liniste nu se poate exersa, se lezează dreptul tuturora care locuiesc la bloc, de a studia un instrument muzical.

Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de muzică, este considerată contravenție, in temeiul aliniatelor 25 si 26 ale Art. 2 / Legea nr. 61 / 1991?
Ce inseamna termenul "tulburarea fara drept a liniștii locuitorilor"? Cum se decide cand este sau nu in drept, persoana respectivă? Are legatură cu calitatea de inscris la o scoala de muzică, sau cu intervalul orar? Sau cu ambele, sau cu nici una?
Multumesc
Ca trebuie sa respect programul de liniste, stiu si eu. De altfel, daca cititi atenta ce am scris, veti vedea ca am si spus asta.
Cat despre recomandarea de a consulta un avocat, mi se pare deplasata... De ce mai exista acest forum, atunci? Care spune clar ca este gratuit pt astfel de situatii.
Buna seara!
AAm nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile legii in vigoare, referitor dreptul de a exersa / canta la un instrument muzical, intr-un bloc de locuinte, tinand cont de urmatoarele principii:
1. Respectarea dreptului la liniste a colocatarilor, prin respectarea programului de liniste oficial stabilit prin dispozitiile / hotararile asociatiei de proprietari.
2. Dreptul oricarui locatar, sau copil al unui locatar, de a exersa si in consecinta, de a studia si invata un instrument muzical, in aceste conditii.
Pe scurt: este conditionat dreptul de a stufia un instrument, dincolo de programul de liniste oficial stabilit? Adica, daca se exerseaza la instrumentul respectiv, in afara orelor de liniste, constituie contraventie?
Am nevoie de un raspuns bazat pe prevederi legale in vigoare, cu articole de lege, nu pe pareri personale neavizate.
Va multumesc anticipat