Buna seara!
AAm nevoie de un raspuns concret, bazat pe prevederile legii in vigoare, referitor dreptul de a exersa / canta la un instrument muzical, intr-un bloc de locuinte, tinand cont de urmatoarele principii:
1. Respectarea dreptului la liniste a colocatarilor, prin respectarea programului de liniste oficial stabilit prin dispozitiile / hotararile asociatiei de proprietari.
2. Dreptul oricarui locatar, sau copil al unui locatar, de a exersa si in consecinta, de a studia si invata un instrument muzical, in aceste conditii.
Pe scurt: este conditionat dreptul de a stufia un instrument, dincolo de programul de liniste oficial stabilit? Adica, daca se exerseaza la instrumentul respectiv, in afara orelor de liniste, constituie contraventie?
Am nevoie de un raspuns bazat pe prevederi legale in vigoare, cu articole de lege, nu pe pareri personale neavizate.
Va multumesc anticipat
Ca trebuie sa respect programul de liniste, stiu si eu. De altfel, daca cititi atenta ce am scris, veti vedea ca am si spus asta.
Cat despre recomandarea de a consulta un avocat, mi se pare deplasata... De ce mai exista acest forum, atunci? Care spune clar ca este gratuit pt astfel de situatii.
Exista disp L nr 61/1991 republicata si regulamentul de ordine interioara a condominiului care prevad concret programul de liniste
Trebuie sa stiti ca inclusiv in programul din afara intervalului de asigurat liniste nu aveti drept legal sa produceti zgomote de orice fel care pot deranja vecinii
Daca este si imobil de locuit in comun cu izolare fonica precara,situatia este si mai delicata
Pentru solutionare asigurati izolarea fonica a camerei unde se exerseaza
Pianina
gabipian
am un baiat elev la un lic muzical in clasa 3 repeta la pianina acasa intre orele 17-18 ore acceptate de vecinii scarii inafara de cel de sub mine .Am inteles ... (vezi toată discuția)
Orele de liniste
Larisa1406
Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)