avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Hiei

Activitate Hiei

Medicul specialist poate elibera concediu medical pe toata durata sarcinii daca este necesar fara sa existe problema intrarii in comisie? De fapt ce se intampla dupa cele 90 de zile de CM si ce anume inseamna intrarea in comisia de analiza. Ce mi se poate intampla?

CHKa a scris:

Daca medicul ginecolog constata un risc pentru mama sau fat , emite concediu de sarcina la risc , nu concediu de risc maternal . Sunt lucruri diferite . Concediul de risc maternal se acorda doar cand conditiile de munca pericliteaza sarcina sau sanatatea gravidei , iar angajatorul nu poate asigura eliminarea riscurilor .

Buna ziua,
In prezent am concediu medical cod 1 de la medicul specialist ginecolog si as vrea sa intru in concediu medical de risc maternal cod 15. Raportul emis de medicina muncii spune ca nu recomanda concediu de risc maternal si as vrea sa stiu cata putere de decizie poate avea acest raport din moment ce medicul meu imi recomanda medical si concediu de risc maternal. Poate oferi medicul specialist concediu de risc maternal chiar daca medicina muncii nu e de acord sau trebuie neaparat sa modifice raportul initial? Fiind in concediu medical de cand am aflat de sarcina o sa depasesc cele 90 de zile de concediu medical si am nevoie neaparat si de concediu de risc maternal pana ajung sa intru in prenatal. Ma puteti ajuta va rog cu aceasta situatie? Multumesc mult!
Cat timp sunt in delegatie nu mai primesc tichet de masa, primesc doar o diurna in valoare de 50 lei pe zi.

Cornel Vasile a scris:

Tichete de masă sau diurnă?
www.avocatnet.ro/articol_506...

Am inteles. Multumesc mult.
Legat de tichetul de masa este normal ca pe perioada deplasarii sa nu se mai acorde tichet de masa?
Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Repartizarea programului este facuta gresit .... prin urmare, timpul dvs de munca este 8 ore , iar ceea ce depaseste este munca suplimentara.

In contract este precizat astfel : o norma intreaga, durata timpului regular de lucru fiind de 8h/zi, 40 ore/ saptamana. Repartizarea programului se face astfel: intre 2 si 12 ore pe zi conform programului angajatorului.

Cornel Vasile a scris:

Care este durata timpului de munca mentionat in c.i.m.?

Buna ziua,

Este legal ca in timpul delegatiei sa lucrezi cate 12 ore pe zi timp de 10 zile consecutive? Deasemenea este legal ca in timpul delegatiei sa nu se mai acorde tichet de masa? Multumesc!