Buna ziua, doresc sa cumpăr un lot de 750 mp dintr-un teren in suprafata totala de 3000mp.
Sunt 3 proprietari in acte; doamna de la care doresc sa cumpăr (cota de 1/2)
si 2 prieteni de ai ei sot sotie, "posibil divorțați legal". Sotia este plecata in Anglia si nu poate venii sa faca partajul la notar, nici sa faca o procura pt rezolvarea amiabila, zice vanzatoarea.
De aceea a introdus actiune in instanta pentru partaj judiciar,primul termen in mai.
Mi-a propus un antecontract cu avans si ulterior plata in rate lunare, care vor fi achitate pana la finalizarea litigiului (pretul 3000 euro).
Am rugămintea sa-mi comunicati daca e in regula un altfel antecontract, in conditiile date, eventual ce clauze speciale ar trebui sa contina.
Mulțumesc.
Mulțumesc pentru raspuns.
Bunica a decedat in 2009 si lua pensie de urmas ca fiind veterana de razboi,ma gandesc ca a dovedit cumva sa beneficieze de acest drept.
Acte nu am gasit pentru ca prin 2002, niste nemernici i-au dat foc la casa si ea a reusit sa fuga din calea flacarilor.
Ea locuia la 600 de km de noi (fiica ei si nepoti) si vizitele erau rare, de aici si lipsa de informații.
Sotul bunicii a dispărut in al doilea razboi mondial.
Sa înțeleg ca doar in instanta poate fi declarat decedat?
Si in instanta care va fi data decesului?
Dar totuși, fiind vorba despre un dispărut in razboi nu exista o alta procedura?
Buna ziua,
In vederea dezbaterii mostenirii dupa bunica mea, notarul solicita o dovada precum careia sotul acesteia a fost dispărut in război.
Initial a zis ca o sa faca o adresa la Arhivele Militare Pitești, dar nu cunoaștem decat numele, fara nici o altfel de informatie.
Cum as putea gasi mai multe informații oficiale, deoarece nu exista persoane care ar putea sa-mi dea mai multe detalii.
Mulțumesc pt ajutor.